Άραγε μπορούν να το κατανοήσουν;

Απόψεις
Άραγε μπορούν να το κατανοήσουν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε επιτέλους θα φανεί αυτό το φως στην άκρη του τούνελ;

Μέτρα και πάλι μέτρα. Ανακοινώσεις χωρίς τέλος που αλλάζουν μέσα σε μια νύχτα. Δάχτυλα που σηκώνονται και δείχνουν τους παραβάτες. Αλήθεια, ποιοι είναι οι παραβάτες;

Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε απομακρυνθεί από τις οικογένειές μας για να μη φέρουμε μέσα στο σπίτι τον ιό. Ναι, χρειάζεται προσοχή, και αυτό - για να αποφύγω οποιαδήποτε παρεξήγηση - δε σηκώνει καμία αμφιβολία. Δηλαδή έχουμε χάσει την μπάλα, και μπορεί τα μέτρα να ακολουθούν τη λογική του “ακορντεόν”, όμως την ίδια στιγμή η ίδια η ζωή μας έχει γίνει ακορντεόν.

Τα ψυχικά νοσήματα, οι κρίσεις πανικού και η ανασφάλεια κάνουν “πάρτι” στις πλάτες μικρών και μεγάλων. Παιδιά που αρχίζουν να χάνουν την παιδικότητά τους και φοβούνται ακόμα και τον αέρα που φυσάει. Μόρφωση που γίνεται είδος προς εξαφάνιση, μιας και περιορίζεται πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή.

Ρε, πού φτάσαμε, τι ζούμε! Πότε επιτέλους θα φανεί αυτό το φως στην άκρη του τούνελ;

Οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες... Οι δύο επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι... Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν όλα αλλάξει... Basta, που λένε και οι Ιταλοί. Εκεί στην Αθήνα καταλαβαίνουν ότι η παγκόσμια υγειονομική κρίση έχει λάβει πλέον και μια άλλη διάσταση, με χρόνια αποτελέσματα. Ποια είναι αυτή; Μα τα ψυχικά νοσήματα, που κάνουν τον κόσμο να διογκώνει τον εφιάλτη που ζει.

Ολόκληρες οικογένειες χωρίζονται. Παππούδες και γιαγιάδες στην απομόνωση και την ίδια ώρα μια εμβολιαστική διαδικασία που πάει με ρυθμούς χελώνας, ακόμη κι αν ορισμένοι πανηγυρίζουν ότι πάμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως λέει και ο λαός, «δίνε μου, Θεέ μου, υπομονή να αντέξω»!

Κουράστηκα με τους τρομολάγνους επιστήμονες και δημοσιογράφους. Δεν είναι όλοι βέβαια, και αυτό το ξεκαθαρίζω για οποιαδήποτε “χολή”.

Ο καθένας πρέπει να έχει τον ρόλο του. Ο επιστήμονας πρέπει να μιλά με σεβασμό και προσοχή και ο δημοσιογράφος πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι γιατρός.

Η Ελλαδίτσα ψάχνει την ταυτότητά της στη σκιά μιας υγειονομικής κρίσης που... μας χορεύει όλους στο ταψί.

Λοιπόν, ήρθε η ώρα για αλήθειες. Ήρθε η ώρα για καθαρά λόγια και κυρίως ήρθε η ώρα η Πολιτεία να βοηθήσει τον κόσμο να μη βυθιστεί στην κατάθλιψη και να φτάσει μέχρι και τη διπολική διαταραχή. Επιτέλους, σταματήστε τον τρόμο και δώστε λύσεις. Η ζωή δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Άραγε μπορούν να το κατανοήσουν;

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News