Τελικά τι είναι;

Απόψεις
Τελικά τι είναι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι τουλάχιστον τραγικό και συνάμα ντροπιαστικό αυτό που φαίνεται να διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες όσον αφορά στη στοχοποίηση περιοχών σε ολόκληρη την Κρήτη, που - και καλά - ευθύνονται για τη διασπορά του κορωνοϊού στη νησί. Δυστυχώς είναι απόψεις που υποστηρίζονται με μένος σε πολλά σημεία του νησιού και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε να γίνουμε αποδέκτες τέτοιων απόψεων, που πολλές φορές ενισχύονται και από δημόσιες τοποθετήσεις γνωστών προσώπων. Βεβαίως και υπάρχουν ευθύνες... Βεβαίως και σε κάθε τόπο υπάρχουν και αυτοί που με τη συμπεριφορά τους μπορεί να προκαλούν... Βεβαίως και η ατομική ευθύνη πρέπει να δείχνει τον δρόμο προς τη συλλογική προσπάθεια... Όμως σε αυτές τις δύσκολες εποχές οι εμπρηστικές και διχαστικές δηλώσεις μόνο κακό κάνουν στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε.

Ναι, δεν κρύβω το πρόβλημα κάτω από το χαλί: Στην ενδοχώρα υπάρχουν και αυτοί που συνεχίζουν να ζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Που κάνουν βεγγέρες και μικρά γλέντια και που ζουν στο... ροζ συννεφάκι τους. Όπως και στις πόλεις, υπάρχουν αυτοί που θα συνωστιστούν στην ουρά ενός πολυκαταστήματος ή που θα συμμετάσχουν σε παρτάκια που στήνονται σε διαμερίσματα, και την ίδια ώρα σηκώνουν το δάκτυλο για να δείξουν τον απέναντι, ξεχνώντας παράλληλα τη δική τους στάση.

Ας κατανοήσουν όλοι αυτοί, τόσο των πόλεων όσο και της ενδοχώρας, πως αυτές τις συμπεριφορές τις βρίσκουμε παντού και δε διαχωρίζονται στους αστικούς και τους χωρικούς. Τις τελευταίες μέρες αυτή η κατάσταση έχει ξεφύγει, με ορισμένα δημόσια πρόσωπα να υποπίπτουν σε ένα ντελίριο απόψεων, σηκώνοντας το δάκτυλο προς ολόκληρες περιοχές της Κρήτης.

Είναι εύκολο να ξεστομίζουμε και να πετάμε “πυροτεχνήματα” για να αποποιηθούμε την όποια ευθύνη έχουμε. Αντί να δούμε την ουσία, διχάζουμε τις κοινωνίες και την ίδια ώρα κάποιοι δείχνουν χωρίς φειδώ κάτι που μπορεί να κάνουν και οι ίδιοι.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας κατανοήσουμε ότι η ευθύνη είναι συλλογική και σε αυτό τον τόπο μπορείς να βρεις... παντού τα πάντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News