Ντροπή...και πάλι ντροπή

Απόψεις
Ντροπή...και πάλι ντροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας, ωστόσο μάλλον έχουμε βάλει κάτω από το χαλί τα προβλήματα της καθημερινότητας που κάνουν τη ζωή μας πιο δύσκολη κινούμενοι στο Ηράκλειο, τη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης.

Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι, παρά το lockdown, η παράνομη στάθμευση δίνει και παίρνει σε πολλά σημεία της πόλης, με ορισμένους από εμάς να θεωρούν ότι όλα μπορούν να επιτραπούν επειδή πολύ απλά ζούμε μέσα σε μια περίοδο πανδημίας.

Είναι ανεπίτρεπτο να βλέπεις ακόμα και κεντρικούς πεζόδρομους του Ηρακλείου, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, να μετατρέπονται σε χώρους που κάνει “πάρτι” η παράνομη στάθμευση, με κάποιους οδηγούς να θεωρούν ότι αυτό είναι αυτονόητο. Δυστυχώς, το ερώτημα είναι τι αφήνει σε όλους μας αυτή η άσχημη κατάσταση που ζούμε και κυρίως τι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, όταν όλα αυτά θα είναι παρελθόν. Νομίζω πως ήρθε η ώρα όλοι μας να βάλουμε μπροστά σαν όπλο τον σεβασμό στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, καθώς έχουν και αυτοί το δικαίωμα να κινηθούν στην πόλη, στη σκιά αυτών των περιορισμών, που αν το καλοσκεφτείς είναι και μια ουσιαστική μορφή παραβίασης της ίδιας της ελευθερίας.

Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει. Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι ότι, σε δύσκολες εποχές, καλό θα ήταν εμείς οι ίδιοι να μη βάζουμε επιπλέον εμπόδια στους συμπολίτες μας.

Έτυχε να γίνω μάρτυρας ενός περιστατικό σε πεζόδρομο του Ηρακλείου, όταν ένα πολίτης με κινητικά προβλήματα προσπάθησε να συνετίσει έναν άλλο, που απλά παράτησε το αυτοκίνητό του σε σημείο που εμπόδιζε την προσβασιμότητα ακόμη και ανθρώπων που δεν κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο. Βέβαια, για συγνώμη ούτε λόγος, με τον “μάγκα” να απαντά σχεδόν με ύβρεις. Ντροπή, μόνο ντροπή και πάλι ντροπή. Δυστυχώς, το να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μετά την πανδημία μάλλον φαντάζει σαν υπέρβαση και μάλιστα για γερά νεύρα. Επιτέλους ας σκεφτούμε μπαίνοντας στη θέση συμπολιτών μας, που βλέπουν την ήδη δύσκολη καθημερινότητά τους να γίνεται δυσκολότερη.

Σε όλους αυτούς τους “μαγκάκους”, που ζουν ανάμεσά μας, ένα έχω να πω: Ντροπή και πάλι ντροπή...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News