Άραγε πόσοι μπορούν να το καταλάβουν;

Απόψεις
Άραγε πόσοι μπορούν να το καταλάβουν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι ορισμένοι συμπολίτες μας που μέσα στην περίοδο των εορτών συμπεριφέρθηκαν σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα με φόντο την πανδημία. Τα κρούσματα στο Παλαίκαστρο της Σητείας αλλά και στην Αμνάτο στο Ρέθυμνο σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσουν. Είναι πολύ απλό. Όταν οι συνθήκες δεν είναι κανονικές, τότε και οι συμπεριφορές μας πρέπει να είναι πιο προσεκτικές.

Αν κανείς κοίταζε τα προφίλ χρηστών στο Facebook, θα διαπίστωνε ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα γιορτινά τραπέζια πήραν “φωτιά”, με την εξωστρέφεια αυτή σε καμία περίπτωση να μη συμβαδίζει με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Οι φωτογραφίες δείχνουν και την άγνοια του κινδύνου που έχουν ορισμένοι, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στοχοποιηθούν, και αυτό το υπογραμμίζω ξεκάθαρα για οποιαδήποτε παρεξήγηση.

Οι γιορτές αυτές για πολλούς από εμάς ήταν οι γιορτές της μοναξιάς, μιας και με αυτόν τον τρόπο προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας, την ίδια την οικογένειά μας.

Ποιος ιατρικός νόμος θέλει οι οικογένειες να μην ευθύνονται για τη διασπορά; Στην Κρήτη οικογένεια. εκτός από γονείς και παιδιά. είναι και οι συμπέθεροι, οι κουμπάροι και οι σύντεκνοι. Όμως, φέτος αυτό δυστυχώς ήταν απαγορευτικό. Το κρητικό φιλότιμο και η κρητική φιλοξενία φέτος δοκιμάστηκαν αρκετά, μιας και οι περικοπές των καλεσμένων ήταν ουσιαστικές και κυρίως ενδοοικογενειακές. Όμως, κάποιοι αυτό δεν το κατάλαβαν. Άλλωστε, η φράση «μα, δεν κάναμε τίποτα, με την οικογένεια βρεθήκαμε» ήταν διαδεδομένη τις γιορτές... Μόνο που αυτή η οικογένεια μπορεί να αριθμεί, μαζί με ξαδέλφια και κουμπάρους, πάνω από 30 άτομα.

Ελπίζω αυτό το κρητικό φιλότιμο να μη μας στοιχίσει παραπάνω όσον αφορά την επιδημία. Όλοι μας θέλουμε την επαφή, όμως ας σκεφτούμε ότι φέτος πρέπει να πιεστούμε για να αγκαλιαστούμε ξανά του χρόνου.

Η Κρήτη είναι ο τόπος της λεβεντιάς και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, όμως αν πραγματικά σεβόμαστε την ίδια τη ζωή, ας κρατήσουμε πιο μακριά τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Άραγε αυτό πόσοι μπορούν να το καταλάβουν;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News