Η βαρετή ρουτίνα… που ήταν ευτυχία

Απόψεις
Η βαρετή ρουτίνα… που ήταν ευτυχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2021 έρχεται με προσδοκίες, ωστόσο όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά πως και αυτό δε θα είναι εύκολο

Σε λίγες μέρες το 2021 θα είναι ένα ουσιαστικό γεγονός στη ζωή μας, με την παρούσα χρονιά μάλλον να μπαίνει στο πάνθεον της Ιστορίας ως μια από τις χειρότερες στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία.

Η αλήθεια είναι ότι το 2020 γίναμε μάρτυρες γεγονότων που στο παρελθόν αποτελούσαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, και σίγουρα κανείς μα κανείς δεν είχε τη δύναμη να κατανοήσει πως αυτά τα σενάρια θα γίνονταν κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Σίγουρα ένα χρόνο πριν αν μας πλησίαζε κάποιος και μας έλεγε ότι όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα θα γινόταν πραγματικότητα, μάλλον θα τον κρίναμε πολύ αυστηρά, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα φαντασμένο και μυθομανή άνθρωπο.

Ναι, τελικά αυτό που ζούμε φαντάζει ως την πιο “τέλεια” τιμωρία για την ίδια την ανθρωπότητα.

Μέσα στο 2020 μάθαμε να κοιτάμε με φόβο ακόμα και πολύ δικά μας πρόσωπα, μιας και η πανδημία επιβάλλει τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση.

Επίσης μάθαμε να ζούμε με τα λίγα και να μη γνωρίζουμε πότε θα χαθούν και αυτά. Μάθαμε να θεωρούμε ως διασκέδαση μια βόλτα στο πάρκο. Μάθαμε να νιώθουμε παρέα μπροστά από το κινητό τηλέφωνο ή τον υπολογιστή.

Μάθαμε να ζούμε με τον φόβο να χάσουμε ό,τι έχουμε. Μάθαμε όμως κυρίως να αντιλαμβανόμαστε ότι η ρουτίνα πριν την πανδημία ήταν τελικά και η δική μας ευτυχία ή καλύτερα η δική μας ζωή.

Το 2021 έρχεται με προσδοκίες, ωστόσο όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά πως και αυτό δε θα είναι εύκολο.

Είναι αυτή η μάχη που κάνει η ανθρωπότητα να σώσει το καλοκαίρι και το επόμενο φθινόπωρο, με την Πρωτοχρονιά η ευχή που θα γίνει σημείο αναφοράς να μην είναι άλλη από την ίδια την έξοδο από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση.

Δυστυχώς, το 2020 κατανοήσαμε από πρώτο χέρι πως κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να ορίσει τη ζωή τους και κανένας ηγέτης να κρίνει το μέλλον της ανθρωπότητας.

Πόσο αδύναμοι και πόσο μόνοι. Ναι, αυτή είναι η πιο σημαντική διαπίστωση. Μείναμε μόνοι και ο καθένας από εμάς έχει αναλάβει μια τεράστια ευθύνη για τη θωράκιση του εαυτού του, αλλά και των προσώπων που αγαπά.

Είναι αδιανόητο ότι το 2020 μας δίδαξε ότι ο τρόπος έκφρασης αγάπης στην οικογένεια, τους φίλους, τους πάντες είναι το να μη βρισκόμαστε. Να μην αγγίζουμε, αλλά να μην πάψουμε να αγαπάμε.

Το 2021 είναι και μια χρονιά ορόσημο, μιας και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Μόνο που μέσα σε αυτή τη χρονιά πρέπει να γίνει επί της ουσίας και η επανάσταση της επιστήμης, της ανθρωπιάς και κυρίως της αγάπης.

Ναι, σε λίγες μέρες το 2021 θα είναι γεγονός, όπως γεγονός είναι και η παγκόσμια μοναξιά.

Με το καλό λοιπόν το 2021 να φέρει πίσω όσα έχουμε χάσει!

Καλή Χρονιά να έχουμε... και υγεία. Μόνο υγεία και όλα τα άλλα θα επιστρέψουν στη βαρετή ρουτίνα, που ήταν τελικά και η ευτυχία μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News