Απλά ας καταλάβουμε… ότι μπορούμε!

Απόψεις
Απλά ας καταλάβουμε… ότι μπορούμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζούμε την απόλυτη παράνοια που μας θέλει κάτω από την “ομπρέλα” του φόβου. Τελικά, όμως, πόσο ακόμα φόβο μπορούμε να ανεχτούμε;

Αριθμοί και ξανά αριθμοί... Εικόνες και ξανά εικόνες... Βίντεο, δηλώσεις και ξανά από την αρχή... Τελικά ο κόσμος κοντεύει να “χάσει την μπάλα” με όλη αυτή τη ροή πληροφοριών και έτσι απλά στο σύνολό τους οι δημοσιογράφοι γίνονται ο... σάκος του μποξ.

Σχεδόν καθημερινά βλέπουμε ανθρώπους να χάνουν την ψυχραιμία τους και να τα “χώνουν” σε... αρμόδιους και αναρμόδιους όταν ακούν όποια είδηση τούς “λαβώνει” την ψυχολογία. Η αλήθεια είναι πως η ψυχολογία της κοινωνίας βρίσκεται στα τάρταρα και αυτό είναι μια πικρή πραγματικότητα.

Ωστόσο τους αριθμούς κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει και κυρίως όταν αυτοί ισοδυναμούν με ανθρώπους ή ακόμα χειρότερα με θανάτους.

Ναι, αν δεν το έχουν καταλάβει ορισμένοι, καθημερινά οικογένειες και στη χώρα μας βυθίζονται στο πένθος, γιατί θρηνούν δικούς τους ανθρώπους που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στις ΜΕΘ χωρίς καν να προλάβουν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε και ακόμα πιο δύσκολο να καταλάβουμε ότι τελικά αυτή η απειλή είναι πολύ κοντά...

Ωστόσο, ήρθε επιτέλους η ώρα να κατανοήσουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση, που δυστυχώς πλέον έμπρακτα απειλεί την ανθρώπινη ζωή και στη χώρα μας.

Μερίδιο ευθύνης όμως, κύριοι της κυβέρνησης, δεν έχουν μόνο οι πολίτες. Μερίδιο ευθύνης, και μάλιστα τεράστιο, αναλογεί και σε εσάς. Είναι κι αυτή η έλλειψη συντονισμού ακόμα και στις τοποθετήσεις απέναντι στα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται. Μέτρα που ανακοινώνονται στις 5 το απόγευμα... αλλάζουν μέχρι το επόμενο πρωί. Βεβαίως και η πορεία της πανδημίας είναι αυτή που αλλάζει και τα δεδομένα, για να σας προλάβω όμως θα πρέπει να σας πω ότι οφείλετε τουλάχιστον όταν ανακοινώνετε νέα μέτρα αυτά να “αποπνέουν” ένα σχέδιο που να μπορεί να πείσει χωρίς να προκαλεί νέες ασάφειες.

Ζούμε την απόλυτη παράνοια που μας θέλει κάτω από την “ομπρέλα” του φόβου. Τελικά, όμως, πόσο ακόμα φόβο μπορούμε να ανεχτούμε;

Ήρθε επιτέλους η ώρα, έστω και με καθυστέρηση - που είναι αδικαιολόγητη - όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Ωστόσο είναι τουλάχιστον τραγικό κάποιοι να μας κουνούν το δάχτυλο στην προσπάθειά τους να επιβληθούν. Η επιδημία του κορωνοϊού είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές. Όμως το ίδιο επικίνδυνη είναι και η κατάσταση όταν πετάς στον... κάλαθο των αχρήστων ό,τι δε σε βολεύει. Λοιπόν ας ενώσουμε δυνάμεις και ας τα καταφέρουμε... Είναι επιβεβλημένη ανάγκη, δεν υπάρχει άλλη λύση... Απλά ας καταλάβουμε ότι μπορούμε!

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News