Άραγε μπορούμε;

Απόψεις
Άραγε μπορούμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα αυτά που πριν από ένα χρόνο θύμιζαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, σήμερα είναι μια πραγματικότητα που μας οδηγεί όλους σε μια νέα “κανονικότητα” (;).

Δυστυχώς πρέπει να συμβιβαστούμε με τις νέες πτυχές της καθημερινότητάς μας, με βασικό γνώμονα να μη χάσουμε την ψυχραιμία μας.

Γενικότερα, όμως, οι άνθρωποι αυτή την περίοδο, τουλάχιστον οι περισσότεροι, βρίσκονται στην απόλυτη παράκρουση. Τελικά όλα γύρω μας αλλάζουν, με μια μερίδα πολιτών να πιστεύει ότι αν προσαρμοστεί γίνεται κομμάτι ενός συστήματος. Το σπουδαίο όμως είναι αλλού και αυτό το σπουδαίο μπορεί να γίνει και επικίνδυνο αν δεν το κατανοήσουμε.

Το να προσπαθήσουμε να πλασάρουμε το χαρακτηριστικό του επαναστάτη και του ασυμβίβαστου είναι αυτή τελικά η λεπτή ισορροπία που μπορεί να “τινάξει στον αέρα” την ίδια τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι πολίτες έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες: στους “λογικούς” αλλά και στους “επαναστάτες”. Ο επαναστατικός χαρακτήρας σίγουρα δεν είναι κάτι κακό, όταν όμως μια άποψη γίνεται εμμονή που μπορεί να βλάψει το κοινωνικό σύνολο αλλά και αυτούς που την πιστεύουν τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

Έχουμε φτάσει στο σημείο κάποιος να “ανεβάζει” στα social media την άποψή του και, επειδή σε κάποιους δεν είναι αρεστή, από κάτω στα σχόλια να γίνεται... της κολάσεως, με τη συζήτηση να καταλήγει πολλές φορές σε ακραίους και υβριστικούς εθνικιστικούς χαρακτηρισμούς.

Είμαι πλέον σίγουρος - και αυτή είναι η άποψή μου - πως σε αυτή τη χώρα οποιαδήποτε άποψη που είναι διαφορετική από τη δική μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Πρέπει να ακολουθήσουμε τη “λογική” τους υβρεολόγιου και εν συνεχεία να προσπαθήσουμε να βρούμε υποστηρικτές.

Επιτέλους τα ψέματα τέλειωσαν... Όποιοι θεωρούν ότι όλα είναι θεωρίες συνωμοσίας πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να βλάψουν κυρίως τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αυτή τη φορά η άποψή σου αλλά και η λογική που ακολουθείς στην καθημερινότητά σου μπορεί να “σκοτώσει” έναν άνθρωπο που μπορεί να βρεθεί τυχαία δίπλα σου.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε να γυρίσουμε σε όλα εκείνα που κάποτε ήταν βαρετή ρουτίνα... Άλλωστε όλα αυτά είναι η ζωή που για όλους μπορεί να γίνει ξανά συναρπαστική.

Άραγε μπορούμε;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News