Όλοι μαζί...μπορούμε!

Απόψεις
Όλοι μαζί...μπορούμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι τελικά από αυτές τις φορές που η άποψη του καθενός μπορεί να προκαλέσει διχασμό αλλά και ένα γενικότερο χαμό στα social media και το διαδίκτυο. Όλο αυτό που έχει ξεκινήσει γύρω από την πανδημία και τις απόψεις περί συνωμοσίας πρέπει επιτέλους να τελειώνει όχι γιατί προκαλεί εκνευρισμό, αλλά γιατί είναι απλά επικίνδυνο...

Δεν αρέσκομαι στο να αποδίδω τίτλους περί “ψεκασμένων” και “κανονικών”, όμως εδώ υπάρχει μια απλή διαφορά. Η δική σου άποψη μπορεί να γίνει επικίνδυνη για σένα, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.

Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η κατάσταση, και βεβαίως ο έλεγχος των κινήσεών μας στη μερική ή ολοκληρωτική καραντίνα δε συνάδει με την “κανονική” δημοκρατία, όμως πλέον τα πράγματα είναι επικίνδυνα όχι μόνο από την πανδημία, αλλά κυρίως από την... επιδημία απόψεων που στηρίζονται στη διαχρονική συνήθεια πολλών ανθρώπων να βλέπουν πολύ απλά συνωμοσίες για να μην αναλάβουν καμία ευθύνη.

Σας ζητώ να γυρίστε τον χρόνο πίσω και να διαπιστώσετε πόσες φορές σε αυτή την πατρίδα όλα γίνονταν κάτω από μια θεωρία συνωμοσίας...

Για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς..! Για όλα είναι αρκετή μια άποψη που μπορεί να προσηλυτίσει εκατοντάδες ανθρώπους ώστε να γίνουν μια “ατομική βόμβα” εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Δυστυχώς η ιστορία των απόψεων ορισμένων δείχνει και τη λογική τού πώς λειτουργούμε υπό πίεση.

Πόσο δύσκολο είναι να σταματήσουμε αυτό τον διχασμό; Πόσο δύσκολο είναι όλοι να σκεφτούμε το κοινό καλό του κοινωνικού συνόλου;

Σταματήστε επιτέλους τις ύβρεις και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Δείτε τους αριθμούς. Ρωτήστε τι σημαίνει πάλη για τη ζωή μέσα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ακόμα και αυτές οι λίγες αράδες μου θα γίνουν αιτία για εύκολους χαρακτηρισμούς για έναν ακόμα δημοσιογράφο που εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε την ευθύνη μας και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να επιστρέψουμε σε όλα εκείνα που τα χαρακτηρίζαμε ρουτίνα αλλά που τόσο μας έχουν λείψει.

Φίλοι μου, η ζωή είναι ωραία και για να την προστατεύσουμε ας ανοίξουμε τα μυαλά μας και ας σκεφτούμε. Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε ξανά τη ζωή!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News