default-image

Ακούω και βλέπω ξανά αεροπλάνα!

Απόψεις
Ακούω και βλέπω ξανά αεροπλάνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούω αεροπλάνα, βλέπω τις διαδρομές τους πάνω από το Ηράκλειο, καθώς ξαφνικά ο ουρανός του Μεγάλου Κάστρου γέμισε πάλι από τα ευρωπαϊκά τζετ που φέρνουν τουρίστες στο νησί.

Δεν είναι απλά μια διαπίστωση, είναι μια πραγματικότητα που τα τελευταία 24ωρα κάνει πολλούς Κρητικούς να σηκώνουν το κεφάλι τους προς τον ουρανό για να δουν ξανά τα αεροπλάνα.

Η αλήθεια είναι ότι ο COVID-19 ερήμωσε και τους αιθέρες, με την αλλαγή αυτής της πραγματικότητας να μας γεμίζει με αισιοδοξία. Άλλωστε μια ματιά στο ευρωπαϊκό FIR αποτυπώνει ότι σιγά-σιγά αρχίζουμε να επιστρέφουμε σε μια προσεκτική κανονικότητα.

Ναι, ο ήχος των αεροπλάνων πλέον μου προκαλεί μια αίσθηση ελευθερίας. Άρχισε πάλι η παρέα των παρατηρητών αεροσκαφών να συγκεντρώνεται στο συρματόπλεγμα εκεί στη λεωφόρο Ικάρου, για να παρατηρήσει τις κινήσεις των αεροπλάνων που έδωσαν ξανά ζωή στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”.

Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους το ταξίδι με αεροπλάνο αποτελεί από μόνο του μια μοναδική εμπειρία και ξαφνικά αυτός ο απρόβλεπτος ιός μάς έκανε να αντιμετωπίζουμε μια πτήση με αρκετό προβληματισμό. Δυστυχώς οι αερομεταφορές επλήγησαν αρκετά από αυτή την πανδημία, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα αεροπλάνα είναι απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Η εικόνα των τουριστών που σήκωναν τα χέρια ψηλά κοιτάζοντας τον κρητικό ουρανό κατά την αποβίβασή τους από τα αεροπλάνα μάς σκορπά χαμόγελα που αποτυπώνουν ότι η Κρήτη για χιλιάδες ανθρώπους αποτελεί ένα δικό τους παράδεισο και δικαίως. Οι πρώτες δηλώσεις τους έδειχναν την αγάπη που τρέφουν προς αυτό τον τόπο, που κάθε χρόνο με εύκολες ή δύσκολες συνθήκες τούς καλοδέχεται.

Σε κάθε περίπτωση ακούω πάλι αεροπλάνα. Άρχισα ξανά να τα παρατηρώ, να τα αναγνωρίζω, να τα χαιρετώ.

Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό, όμως για τους χομπίστες παρατηρητές αεροσκαφών είναι μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα.

Λοιπόν όσο μπορούμε να ακούμε και να βλέπουμε τα αεροπλάνα να πετούν πάνω από τον κρητικό ουρανό, τόσο πιο κοντά θα βρισκόμαστε στο να κερδίσουμε το στοίχημα. Η αλήθεια πάντως είναι μια... Άρχισα πάλι να ακούω και να βλέπω αεροπλάνα και αυτό είναι δώρο καλοκαιρινό. Αφιερωμένο στους χομπίστες παρατηρητές αεροσκαφών!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News