Μάνος Δασκαλάκης

Ας πούμε stop στις θεωρίες συνωμοσίας

Αναγκαίες οι ψύχραιμες φωνές!

Γεμίσαμε με θεωρίες συνωμοσίας. Με σενάρια, με παρασκήνιο και “χολή”, μα πάρα πολύ “χολή”. Στην εποχή του COVID-19 έχουμε γίνει ίσως και υπερβολικοί. Ίσως έχουμε ξεφύγει από τα όρια και την ίδια ώρα, όσο υπάρχει αυτή η δυσπιστία, βρίσκουν ρόλο οι εθνικοί μας συνωμοσιολόγοι, που έρχονται με ακραίο τρόπο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Ναι, είναι τα ίδια πρόσωπα που έχουν άποψη για τα οικονομικά, τα γεωπολιτικά, τις πανδημίες, την καθημερινότητα, τα εγκλήματα, αλλά και όλα όσα “πουλάνε” τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που γιγαντώνουν κατά καιρούς τις ακραίες φασιστικές φωνές, με σημείο αναφοράς τη χειραγώγηση της ίδιας της κοινωνίας. Το πιο τραγικό είναι ότι βρίσκουν και κάνουν, μιας και ένα μεγάλο ποσοστό “τσιμπά” με τη λογική της “αρπαχτής”, που κάνει άνω-κάτω την ήδη ταραγμένη ζωή των πολιτών.
Βέβαια, δίπλα στους διαχρονικά γνωστούς εκτιμητές των πάντων ξεπετάγονται και οι νέας ραφής “μαϊντανοί”. Αυτοί που, κάνοντας διεκπεραιωτική δουλειά, βοηθούν στη χειραγώγηση.
Δυστυχώς, όλοι αυτοί μαζί κάνουν μεγάλη ζημιά, μιας και με εύκολες άναρθρες κραυγές τα βαφτίζουν όλα ψέματα. Ψέματα τα κρούσματα, ψέματα τα εμβόλια, ψέματα τα παιχνίδια στη γειτονιά μας. Ψέματα όλα όσα βρίσκονται στην επικαιρότητα.
Έχω κουραστεί να βλέπω, να διαβάζω και να ακούω θεωρίες συνωμοσίας. Ας κατανοήσουν λοιπόν οι πάντες ότι βρισκόμαστε στην “καρδιά” μιας πανδημίας, που κλυδωνίζει τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Βρισκόμαστε στην “καρδιά” γεωπολιτικών εξελίξεων, με συνέπειες που μπορεί να έρθουν. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παγκόσμιο “Αρμαγεδδώνα”. Όχι, δεν προσπαθώ να τρομάξω. Απλά προσπαθώ να βοηθήσω να καταλάβουν ορισμένοι ότι τα εύκολα συμπεράσματα ορισμένων εκτιμητών των πάντων είναι χειρότερα ακόμα και από τις ίδιες τις θεωρίες συνωμοσίας.
Επειδή λοιπόν το κακό έχει παραγίνει, ας βοηθήσουμε όλοι στη θωράκιση της δημόσιας υγείας και ας πάψουμε παντού να βλέπουμε φαντάσματα. Άλλωστε, το έργο το έχουμε ξαναδεί και οι πρωταγωνιστές είναι πάντα από την ίδια σχολή των θεωριών συνωμοσίας.
Ναι, όσο το επιτρέπουμε, οι θεωρίες συνωμοσίας θα βρίσκουν χώρο να τρομοκρατούν. Ας πούμε “stop” στις θεωρίες συνωμοσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια