default-image

Περί κανονικότητας...

Απόψεις
Περί κανονικότητας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα στο blog μου αποφάσισα να φιλοξενήσω την άποψη ένος καλού φίλου του Χαράλαμπου Γρυλιωνάκη που εκφράζει την δική του θέση πάνω στην νέα πργαματικότητα που ζούμε στην επόχή του covid 19.

Διαβάστε μια διαφορετική άποψη που σίγουρα κάτι έχει να μας πει!

Για ποια κανονικότητα μιλάμε;

Γένος θηλυκό καταρχάς. Χωρίς ίχνος μισογυνισμού, είναι λίγο δύσκολο να συμβαδίσουν οι δύο αυτές έννοιες. Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως τα πάντα δημιουργήθηκαν από την εντροπία (βαθμός αταξίας στο σύμπαν και ναι είναι και αυτή γένους θηλυκού) και πως η γυναίκα φέρνει στον κόσμο τη ζωή μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το θήλυ ως δημιουργία της δημιουργίας. Βιαστήκατε κυρίες μου να με κακοχαρακτηρίσετε. Το βικιλεξικό λέει: Το να συνβαίνουν τα γεγονότα όπως συνήθως ή όπως έχουν οριστεί. Αν αντιληφθούμε τη θέση μας στο χώρο και το χρόνο καταλαβαίνουμε εύκολα ότι σίγουρα δεν έχουμε ορίσει κάτι και για να αυτοαποκαλεστείς «ως συνήθως» χρειάζεσαι μέγεθος σε τάξη και κλάση χρόνου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από όποια αρχή. Ας πούμε από το big bang. Ακολούθησαν κοσμικά κύματα και κατόπιν κοσμικά νέφη. Έπειτα δημιουργήθηκαν οι πρώτοι γαλαξίες. Ένα είναι σίγουρο, ότι σε ένα από αυτούς και είναι αμέτρητοι, σε κάποιο ηλιακό σύστημα του και σε κάποιον πλανήτη αυτού οι συνθήκες είναι υπέροχες για να ακμάζει η ζωή. Όλα αυτά διέπονται από φυσικούς νόμους, τους οποίους μπορεί κάποιος να χουχούλιζε στις παλάμες του αλλά όπως και να ΄χει καθιστούν σοφή τη λειτουργία. Ο «μπλε βώλος» έχει ηλικία 4,5 δισεκατομμύρια έτη και οι πρώτες μορφές ζωής εμφανίστηκαν περίπου 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν από σήμερα. Ας αντιστοιχίσουμε τώρα την ηλικία της γης με απόσταση 10 μέτρων στο έδαφος. Μέχρι και μόλις 10 πόντους πριν το τέλος αυτής της απόστασης τα γεγονότα συνέβαιναν όπως συνήθως ή όπως είχαν οριστεί.

Τότε εμφανίστηκε ένα είδος που κατάφερε να κατακτήσει τη γνώση. Ξέρει τι έγινε και πως έγινε μα θαρρεί πως είναι κανονικότητα. Ταξιδεύει από τα κβάντα μέχρι το άπειρο μα δεν προσέχει το μικρό του «σ-βώλο». Νομίζει πως δεν έχει ανάγκη κανένα μα γνωρίζει πως κανένας δεν έχει ανάγκη αυτό. Βαυκαλίζεται την ύπαρξη του μα δεν αντιλαμβάνεται πως δε φαίνεται από το δίπλα στενό. Ένα είδος μοναδικό. Θέριεψε σε απειροελάχιστο χρόνο και βάλθηκε σαν άλλο αιλουροειδές να ''βρωμίσει '' παντού. Να οριοθετεί συνεχώς μεγαλύτερη περιοχή. Έλα όμως που δεν είναι αιλουροειδές και κάτι είναι αφύσικο.

Είμαστε 20 μέτρα πριν τον τοίχο και κάποιος μας είπε να κόψουμε ταχύτητα. Κυρίες και κύριοι είμαστε η μίτωση του πλανήτη. Για ποια κανονικότητα μιλαμέ;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News