Όχι στο ''τσουβάλιασμα''

Απόψεις
Όχι στο ''τσουβάλιασμα''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιωπή, προβληματισμός, εκτιμήσεις, σενάρια και αναλύσεις. Αναλύσεις παντού για τα πάντα... για καθετί που μπορεί να ισοδυναμεί με είδηση. Είδηση που “πουλά” και που κάνει τη διαφορά...

Άρχισαν πάλι τα όργανα, μιας και κάποιοι αρέσκονται να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι όλους τους λειτουργούς της ενημέρωσης που συνωμοτούν, λέει, στην παραπληροφόρηση, θέλοντας να κρύψουν, λέει, κάτω από το χαλί τα πραγματικά προβλήματα των λαών.

Ναι, αυτές οι φωνές γιγαντώνονται όλο και περισσότερο δίνοντας πραγματικά μια εντεταλμένη παραπληροφόρηση στους πολίτες.

Ειδικά στο διαδίκτυο σε ορισμένους ιστότοπους μπορείς να διαβάσεις τα πάντα... χωρίς να ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις.

Εγώ προσωπικά γελάω, αλλά και ορισμένες φορές θυμώνω, γιατί δεν είναι όλοι οι ίδιοι. Δεν μπορούν ορισμένοι να “τσουβαλιάζουν” όλους τους δημοσιογράφους επειδή διαχρονικά αρέσκονται στο να κυνηγούν “φαντάσματα”.

Είναι τα ίδια “φαντάσματα” που από το παρελθόν στο παρόν αλλά και στο μέλλον θα συνεχίσουν να ενορχηστρώνουν θεωρίες συνωμοσίας χωρίς κανένα επιχείρημα, χωρίς καμία ουσία και κυρίως χωρίς καμία αλήθεια.

Ναι, σε κάθε χώρο μπορείς να συναντήσεις τα πάντα και βεβαίως και ο χώρος των media δεν αποτελεί εξαίρεση, όμως σε αυτό το γενικότερο κλίμα αφορισμού εγώ θέλω να εκφράσω τη δική μου άποψη.

Σε αυτή την πρωτόγνωρη εποχή, που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας, υπάρχουν και άνθρωποι που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας μπροστά τον σεβασμό αλλά και την ανάγκη να παλέψουν για την πραγματική είδηση και να παρέχουν σωστή ενημέρωση σε όλους αυτούς τους πολλούς που την αναζητούν.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχοντας τους προσωπικούς τους φόβους δε σταμάτησαν ποτέ να παλεύουν για την αλήθεια.

Ας πάψουμε λοιπόν όλοι μας να φτάνουμε σε εύκολα συμπεράσματα, μιας και υπάρχει η ουσιαστική δημοσιογραφία, αλλά και αυτή η διαδικασία που κάποιοι “βαφτίζουν” δημοσιογραφία.

Αυτή ακριβώς η δύναμη είναι που δείχνει και τον δρόμο. Οι πολίτες ζητούν αλήθεια και σταράτες κουβέντες. Κανείς δεν πρέπει να απολογηθεί για τους λίγους αυτούς, τους ίδιους γνωστούς άγνωστους, που διαχρονικά καταφέρνουν το κάνουν το κακό. Όμως αυτό το κακό είναι πλέον ορατό και μάλλον χωρίς την αίγλη του παρελθόντος.

Όλοι λοιπόν οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν. Αυτή είναι και η δύναμή τους.

Αυτή λοιπόν την επιλογή υπάρχουν λειτουργοί της ενημέρωσης που την τιμούν, ανεβάζοντας τον πήχη όλο και περισσότερο, γιατί το έργο των πραγματικών δημοσιογράφων έχει ένα και μόνο γνώμονα: τον σεβασμό!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News