Άλλαξαν τα δεδομένα...

Απόψεις
Άλλαξαν τα δεδομένα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλαξαν τα δεδομένα στις επαφές μας... Στον τρόπο που μιλάμε, χαιρετάμε αλλά και ευχόμαστε. Η εποχή της πανδημίας δοκιμάζει και τον θεσμό της οικογένειας.

Πώς μπορείς να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί κάτω των 5 ετών ότι δεν πρέπει να αγκαλιάσει τον παππού και τη γιαγιά; Δεν πρέπει να πάει στο σπίτι τους, δεν μπορεί να είναι όπως πριν;

Σίγουρα όλοι μαζί γράφουμε ιστορία, με στόχο όμως τη θωράκιση της υγείας όλων όσων αγαπάμε, και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό.

Οι γονείς όλο αυτό το διάστημα εκτελούν και χρέη ψυχολόγου, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Δυστυχώς τίποτα δεν είναι όπως πριν, και όλοι μας νιώθουμε ότι πρωταγωνιστούμε σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, το σενάριο της οποίας κανένας σεναριογράφος δε θα μπορούσε να γράψει με μεγάλη ευκολία - έστω κι αν έχουμε δει παρόμοια σενάρια στις αμερικανικές ταινίες, που έχουν ως σημείο αναφοράς την υπερβολή.

Κι όμως είναι πραγματικότητα! Τα καθαρά νερά με τα δελφίνια και τους κύκνους στα κανάλια της Βενετίας, οι τίγρεις και οι ελέφαντες στα αστικά κέντρα της Ταϊβάν και της Ινδίας, τα ελάφια στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, τα καγκουρό στις πόλεις της Αυστραλίας, αλλά και η παρέλαση των πιγκουίνων στους δρόμους πόλεων του Καναδά και της Νότιας Αφρικής είναι κάτι πρωτόγνωρο...

Στη σκιά της ανθρώπινης ύπαρξης που “κρύφτηκε”, η φύση γιγαντώνεται και στέλνει σε όλους εμάς ένα μήνυμα εκκωφαντικό, με την ευχή να του ακούσουμε.

Οι δορυφόροι φωτογραφίζουν τον πλανήτη πιο καθαρό από ποτέ, βάζοντας στο αρχείο της παγκόσμιας ιστορίας αυτές τις φωτογραφίες.

Ναι, είναι γεγονός οι οικογένειες αλλάζουν, η φύση δυναμώνει και όλοι μαζί γράφουμε παγκόσμια Ιστορία.

Εκεί στο βάθος λοιπόν αχνοφαίνεται η επόμενη μέρα, με την ευχή όλοι μας να καταλάβουμε ότι σε αυτό τον πλανήτη τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Ήρθε η ώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να βοηθήσουμε αυτό τον κόσμο να σταθεί ξανά στα πόδια του. Όχι όμως με γνώμονα μόνο την ανθρώπινη ύπαρξη, αλλά κυρίως με σημείο αναφοράς τη συνύπαρξη με τη φύση, που φαίνεται δικαίως να κάνει “πάρτι”.

Η αδυναμία της ανθρωπότητας είναι πλέον γεγονός και το ερώτημα είναι μόνο ένα...

Ποιο είναι αυτό; Άραγε μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News