Μάνος Δασκαλάκης

Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια...!

Στην εποχή της καραντίνας

Είναι σίγουρα μια από τις πιο αισιόδοξες ειδήσεις στην καρδιά της Πανδημίας.Είναι σίγουρα αυτό που περιμένει κάθε χώρα μετά από την σκληρή δοκιμασία την οποία βιώνει απο τον covid 19 η υφήλιος και όλοι μας οφείλουμε να υπογραμμίσουμε την πειθαρχία αυτού του λαού που κατάφερε χωρίς καμία απόκλιση να κάνει το θαύμα.

Για πάνω από δύο μήνες η κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού, ήταν σε πλήρες lockdown. Ο «συναγερμός» έληξε , με πολλή χαρά, ενθουσιασμό αλλά και πολλή θλίψη και συγκίνηση για τους ανθρώπους που χάθηκαν.

Η πόλη φωταγωγήθηκε στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για νίκη του κορονοϊού, με πολύ μεγάλο ωστόσο τίμημα.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει το Reuters, μαζί με τα καλά νέα από την Ουχάν η Κίνα έχει να διαχειριστεί νέα αγωνία στα βόρεια σύνορά τους, όπου μία μικρή πόλη επέβαλε περιορισμούς στους κατοίκους της λόγω φόβων για νέο κύμα μόλυνσης από τον ιό.

Είναι το αποτέλεσμα της πειθαρχίας ενός λαού που κατηγορήθηκε αρκετά χωρίς να φταίει για την εξέλιξη της πανδημίας.

Το μάθημα αυτό ας γίνει όπλο για όλους μας έτσι ώστε πολύ γρήγορα και εμείς να καταφέρουμε να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στα δικά μας πρόσωπα.

Είναι τουλάχιστον τραγικό σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση να σκεφτόμαστε τις σούβλες και τα αρνιά. Να σκεφτόμαστε πως μπορούμε να εξαπατήσουμε την ίδια την πολιτεία αλλά κυρίως τον ίδιο τον εαυτό μας για να πάμε στο εξοχικό μας.

Αν πραγματικά αγαπάμε τους δικούς μας ανθρώπους ας τους αφήσουμε αυτή την περίοδο την μοναξιά της καραντίνας για να μπορέσουμε πολύ σύντομα όλοι μαζί να βρεθούμε.

Άλλωστε  όπως λέει και το γνωστό τραγούδι ''Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια...αλλά ο τρόπος που κοιτάμε και αντιλαμβανόμαστε''.

Είναι η ώρα της έντασης στην ατομική μας ευθύνη αυτής της ευθύνης που όταν ενωθεί το την ευθύνη του κοινωνικού συνόλου μπορεί να γίνει ασπίδα θωράκισης της ίδια της ζωή μας.

Αυτή της κανονικής ζωής με όλα τα προβλήματα της που σήμερα φαντάζουν ως αστείες αιτίες που έτρωγαν το μεδούλι της ίδιας της προσωπικότητας μας.

Δεν ξέρω πόσο δρόμο έχουμε ακόμα όμως σίγουρα η τύχη μας είναι στα δικά μας χέρια κάτι που σε διπλανές χώρες έχει μετατραπεί σε εφιάλτη.

Τώρα ενώνουμε δυνάμεις γιατί το ελληνικό καλοκαίρι είναι μοναδικό και δεν αξίζει να το χάσουμε!

Άλλωστε χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια...μόνο ο τρόπος που κοιτάνε!

Θα τα καταφέρουμε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια