Από τα πάντα...στο μηδέν!

Απόψεις
Από τα πάντα...στο μηδέν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην χάνουμε την ψυχραιμία μας και κυρίως τον σεβασμό μας απέναντι στους ανθρώπους που βρισκόμαστε κοντά ακόμα και βρισκόμαστε σε κατάσταση καραντίνας.

Αυτή η νέα απίστευτη πραγματικότητα ''δοκιμάζει'' αρκετά τις ανθρώπινες σχέσεις και μάλιστα σε σημείο που ένας φοβάται τον άλλον.

Είναι μια κατάσταση που απαιτεί και προσεχτικό χειρισμό αλλά και σοβαρή στάση σε αυτά που λέμε, ακούμε, διαβάζουμε και μεταφέρουμε.

Κλειδωνίζονται και οι ανθρώπινες αξίες. 'Άνθρωποι που γίνονται πιο αγενείς ακόμα και αν λαμβάνουν βοήθεια.

Άνθρωποι που πιστεύουν ότι όλα θα επιστρέψουν στο σημείο που τα αφήσαμε πριν φτάσουμε να ζούμε αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας που όμως είναι αληθινό.

Είναι μια τεράστια δοκιμασία που γράφει την δική της ιστορία. Ας σκεφτούμε λοιπόν πως σε αυτή την νέα πραγματικότητα οι άνθρωποι πρέπει να βγουν πιο δυνατή.

Διαβάζω άρθρα, αναλύσεις, γνωμικά και νουβέλες από πολλού που απλά θέλουν και πάλι να συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα και με την λογική του ξερόλα να έχουν άποψη για τα πάντα.

Τώρα χρειάζεται πίστη, αγώνας, χαμόγελο, δύναμη, σεβασμός και κυρίως ενότητα.

Για όσους δεν κατάλαβαν αυτό που διεκδικούμε είναι η υγεία μας όλα τα άλλα λοιπόν είναι ψιλά γράμματα.

Δεν πρέπει να ανεχόμαστε την απανθρωπιά, την κινδυνολογία, την ψευτιά, τον πανικό και την αναστάτωση και όσοι όλα αυτά τα προκαλούν καλό θα ήταν να μπαίνουν στο περιθώριο μιας και σε αυτές τις πρωτόγνωρες εποχές τα δύσκολα γίνονται δυσκολότερα όσο επιτρέπουμε σε αυτούς τους ''τυπάκους'' να έχουν θέση στην ζωή μας.

Ναι θα περάσει και θα περάσει δίνοντας σε όλους μας ένα μάθημα ζωής που ο καθένας πρέπει να το αξιολογήσει τόσο που θα μπορούσε να τον πάει σε άλλο επίπεδο όσον αφορά την προσέγγιση της ίδια της ανθρωπότητας.

Φτάνει λοιπόν με τις κραυγές ας οπλιστούμε με υπομονή και αγάπη και ευχόμαστε πολύ γρήγορα όλο αυτό να είναι ένα μάθημα ζωής για όλους μας.

Γιατί από μόνο του είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο πλέον της παγκόσμιας ιστορίας μας.

Καλή δύναμη και κυρίως πίστη ότι γρήγορα θα γυρίσουμε στην καθημερινότητα που πολλές φορές τόσο απαξιώναμε και τώρα αναζητούμε!

Αν 'έβαζα τίτλο θα ήταν ''από τα πάντα...στο σημείο μηδέν''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News