Σοβαρότητα λοιπόν και ενημέρωση στην ουσία...

Απόψεις
Σοβαρότητα λοιπόν και ενημέρωση στην ουσία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει ο Μάνος Δασκαλάκης

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα, επιτέλους λίγη σύνεση και σωστή ενημέρωση... Επιτέλους ας δείξουμε λίγη ανθρωπιά! Δυστυχώς στην Ελλάδα του Covid 19 ορισμένοι “συνάδελφοι” σε όλη την επικράτεια δεν έχουν ίχνος σεβασμού - δε σκέφτονται τον ρόλο που έχει η δημοσιογραφία σε αυτές τις πρωτόγνωρες εποχές.

Πόσο κοστίζει τελικά ένα αποκλειστικό θέμα ή ένα παραπάνω “κλικ” για ορισμένους, που μάλλον ζουν στον κόσμο τους και πιστεύουν ότι όλα είναι “κανονικά”;

Κύριες και κύριοι, δεν ζούμε μια “κανονικότητα” και αυτό είναι αρκετό για να “τη δούμε” αλλιώς.

Βεβαίως και δεν ωραιοποιούμε τίποτα για να δοθεί ως αισιόδοξο μήνυμα... Όμως ξαφνικά φαίνεται πως αρκετοί πήραν πτυχία Ιατρικής με ταχύρρυθμο τρόπο και όποιον πάρει ο χάρος...

Είναι οι ίδιοι που έχουν άποψη διαχρονικά επί παντός επιστητού, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν.

Είναι χυδαιότητα να ξεστομίζονται μπροστά στα μικρόφωνα αναλύσεις που σπέρνουν τον πανικό και μάλιστα αυτό να γίνεται κατ' εξακολούθηση...

Κλείστε το στόμα και κάντε ρεπορτάζ. Ό,τι μεταφέρεται πρέπει να τσεκάρεται από παντού. Μπροστά στα μικρόφωνα και τις κάμερες πρέπει να κάθονται σοβαροί επιστήμονες που έχουν κάτι να πουν επί της ουσίας.

Δυστυχώς στο δημοσιογραφικό μας σινάφι κάποιοι κάνουν “πάρτι” υπό την άγνοια που διαθέτουν και με βασικό στόχο την ανάδειξη και την προβολή τους.

Μόνο που όλους μας θα μας κρίνει η ιστορία μέσα από τις συμπεριφορές αυτές.

Ευτυχώς που η πλειοψηφία των λειτουργών της ενημέρωσης αντιμετωπίζει αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση με σοβαρότητα. Ωστόσο οι άλλοι, η μειοψηφία - αρκετή όμως για να προκαλέσει αναστάτωση - τώρα πρέπει να μπουν στο περιθώριο.

Άλλωστε στις πιο μικρές κοινωνίες ο κόσμος γνωρίζει τους πάντες. Όχι, φίλοι μου, αυτό δεν είναι “κανονικότητα”... Είναι μια κατάσταση που απαιτεί ατομική ευθύνη και για όλα εκείνα που ξεστομίζονται από τους “σπουδαίους” που θεωρούν ότι αυτή η δύναμη μπροστά στα φώτα θα είναι πάντα δεδομένη.

Επειδή λοιπόν έχουμε όλοι ηθική υποχρέωση για σοβαρή ενημέρωση απέναντι στους πολίτες, ας ρίξουμε τους τόνους και ας σκεφτούμε την ανάγκη του κόσμου να μάθει όλα αυτά που μπορούν να τον βοηθήσουν.

Φτάνει με την παράνοια της προβολής και της ανάγκης για αυτοπροβολή... Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, γιατί πολύ απλά ο καθένας θα κριθεί από το κοινωνικό σύνολο που δίνει μάχη για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Αν δεν έχετε καταλάβει, ορισμένοι “μάγκες”, πού και πού πρέπει να σιωπούμε, μιας και κανένα μικρόφωνο δε φτιάχτηκε για να σπέρνει τον πανικό.

Σοβαρότητα λοιπόν και ενημέρωση στην ουσία!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News