Μάνος Δασκαλάκης

Σοβαρότητα λοιπόν...και ενημέρωση στην ουσία!

Φτάνει με τον πανικό των ''σπουδαίων''

Επιτέλους σοβαρότητα,επιτέλους σύνεση και σωστή ενημέρωση.Επιτέλους ανθρωπιά.Δυστυχώς στην Ελλάδα του covid 19 ορισμένοι ''συνάδελφοι'' σε όλη την επικράτεια δεν έχουν ίχνος σεβασμού δεν σκέφτονται τον ρόλο που έχει η δημοσιογραφία σε αυτές τις πρωτόγνωρες εποχές.

Πόσο κοστίζει τελικά ένα αποκλειστικό ή ένα παραπάνω κλικ για ορισμένους που μάλλον ζουν στον κόσμο τους και πιστεύουν ότι όλα είναι κανονικά.
Κύριες και κύριοι δεν είναι κανονικά και αυτό είναι αρκετό για να την δούμε αλλιώς.
Βεβαίως και δεν ωραιοποιούμε τίποτα για να δοθεί ως αισιόδοξο μήνυμα  όμως ξαφνικά αρκετοί πήραν πτυχία ιατρικής με ταχύρυθμο τρόπο και όποιον πάρει ο ποταμός.
Δηλαδή είναι οι ίδιοι που έχουν άποψη διαχρονικά επί παντός επιστητού αδιαφοιρώντας για το κακό που προκαλούν.
Είναι χυδαιότητα να ξεστομίζονται μπροστά στα μικρόφωνα αναλύσεις που σπέρνουν τον πανικό και μάλιστα αυτό να γίνεται κατ' εξακολούθηση.
Κλείστε το στόμα και κάντε ρεπορτάζ.Ότι μεταφέρεται πρέπει να τσεκάρεται από παντού.Μπροστά στα μικρόφωνα και τις κάμερες πρέπει να κάθονται σοβαροί επιστήμονες που έχουν κάτι να πουν επί της ουσίας.
Δυστυχώς στο δημοσιογραφικό μας σινάφι κάποιοι κάνουν πάρτη υπό την άγνοια που διαθέτουν και με βασικό στόχο την ανάδειξη και την προβολή τους.
Μόνο που όλους μας θα μας κρίνει η ιστορία μέσα από τις συμπεριφορές αυτές.
Ευτυχώς που η πλειοψηφία των λειτουργών της ενημέρωσης αντιμετωπίζουν αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση με σοβαρότητα.Ωστόσο αυτή η μειοψηφία αρκετή όμως για να προκαλέσει αναστάτωση τώρα πρέπει να μπει στο περιθώριο.
Άλλωστε στις πιο μικρές κοινωνίες ο κόσμος γνωρίζει τους πάντες.'Οχι φίλοι μου αυτό δεν είναι κανονικότητα,είναι μια κατάσταση που απαιτεί ατομική ευθύνη και για όλα εκείνα που ξεστομίζονται από τους ''σπουδαίους'' που θεωρούν ότι αυτή η δύναμη μπροστά στα φώτα θα είναι πάντα δεδομένη.
Επειδή λοιπόν έχουμε όλοι ηθική υποχρέωση για σοβαρή ενημέρωση απέναντι στους πολίτες ας ρίξουμε τους τόνους και ας σκεφτούμε την ανάγκη του κόσμου να μάθει όλα αυτά που μπορούν να τον βοηθήσουν.
Φτάνει με την παράνοια της προβολής και της ανάγκης για αυτοπροβολή και ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων γιατί πολύ απλά ο καθένα θα κριθεί από το κοινωνικό σύνολο που δίνει μάχη για την θωράκιση της δημόσια υγείας.
Αν δεν έχετε καταλάβει ορισμένοι ''μάγκες'' που και που πρέπει να σιωπούμε μιας και κανένα μικρόφωνο δεν φτιάχτηκε για να σπέρνει τον πανικό.
Σοβαρότητα λοιπόν και ενημέρωση στην ουσία!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια