Μάνος Δασκαλάκης

Ζητούμενο η σωστή ενημέρωση!

Φωνές ψύχραιμες και με γνώση

Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες και η εξάπλωση του κορωνοίου είναι θέμα που απασχολεί πολύ την κοινή γνώμη πέρα από τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία για την εξάπλωση του covid 19 στην χώρα μας μέτρα πρέπει να λάβουν και οι λειτουργοί της ενημέρωσης ανά την χώρα.
Δυστυχώς μερίδα ''συναδέλφων'' 'άρχισαν το παιχνίδι για τα νούμερα αδιαφορώντας για το κακό που πρέπει να προκαλέσουν. Αυτό βέβαια  το έργο το έχουμε ξαναδεί και οι συνέπειες του είναι πάντα οι ίδιες και ισοδυναμούν με παραπληροφόρηση και πανικό.
Ας βάλουν λοιπόν μυαλό αυτοί οι λίγου αρκετοί όμως για να προκαλέσουν κακό και ας κατανοήσουν ότι η ενημέρωση είναι ουσία, είναι σεβασμός, είναι αλήθεια και όχι νούμερα. Μάλιστα η μεταφορά των απόψεων του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θανάση Δημόπουλου είναι μια ουσιαστική προσέγγιση του σοβαρού ζητήματος όσον αφορά την ουσιαστική ενημέρωση. Φωνές όπως του κου Δημόπουλου είναι καλό να ακούγονται αυτή την εποχή αποτυπώνοντας και την καλή δημοσιογραφία που γίνεται. Μάλιστα ο κος Δημόπουλος από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη η χώρα μας να ξεκινήσει την διαδικασία ενημέρωσης των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στην Ιταλία.
Επίσης συστήνεται να ενημερωθούν για το θέμα της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ιταλία όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, διδακτικό και λοιπό προσωπικό που αναμένεται να ταξιδέψει μεμονωμένα στην Ιταλία για οποιαδήποτε εκπαιδευτική ή ερευνητική ή άλλη δραστηριότητα στο πλαίσιο των δράσεων των Α.Ε.Ι.
Αυτές οι φωνές είναι πολύ χρήσιμες και όλοι δημοσιογράφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι για το συγκεκριμένο θέμα του κορωνοιού ο πανικός δεν πρέπει να είναι το ζητούμενο.

Σχόλια