Το παγκόσμιο ντελίριο των media

Απόψεις
Το παγκόσμιο ντελίριο των media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Άρχισε πάλι το παγκόσμιο ντελίριο με στόχο να σκορπίσει τον πανικό. Παρακολουθώντας τον τρόπο που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαφόρων χωρών παρουσιάζουν την θανατηφόρα επέλαση του νέου ιού που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας αντιλαμβάνομαι πόσο πολύ πουλά ακόμα και το λεγόμενο face news.

Ήδη βλέπουμε ψεύτικες εικόνες που δημιουργήθηκαν για να κρατήσουν σε εγρήγορση το ενδιαφέρον των πολιτών.

Δεν μειώνω σε καμία περίπτωση την σοβαρότητα του θέματος όμως κατανοούμε για μία ακόμα φορά τον εγκληματικό τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος παράγοντας.

Ναι ένα παράνομο παζάρι άγριων ζώων στην Κίνα έγινε η αφετηρία για τον συγκεκριμένο ιό που μάλλον θα απασχολήσει την ανθρωπότητα στα επίπεδα του saars.

Δυστυχώς η σοβαρότητα για μία ακόμη φορά πάει περίπατο με τους πολίτες στην Κίνα να προσπαθούν να κατανοήσουν την είδηση που τους πασάρουν κυρίως μέσα μαζικής ενημέρωσης εκτός της χώρας τους.

Επιτέλους ψυχραιμία μιας και στόχος είναι η θωράκιση των πολιτών και όχι ο πανικός τους.

Μάλιστα ως προς το δεύτερο μάλλον η επιτυχία των μέσων είναι καθολική!

Άς αποδείξουν οι παγκόσμιοι συνάδελφοι ότι η σοβαρότητα δεν έχασε την θέση της από την δημοσιογραφία μιας και υπάρχουν ακόμα ελάχιστα περιθώρια για να κάνουν την διαφορά και να σώσουν την παρτίδα.

Για να δούμε θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων μιας και ο κόσμος σε κάθε γωνιά του πλανήτη απαιτεί σωστή και αντικειμενική ενημέρωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News