Μάνος Δασκαλάκης

Ας κριθεί εκ του αποτελέσματος

Είναι σημαντικό και κυρίως αναγκαίο οι γυναίκες να βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, μιας και πολλές φορές ο τρόπος σκέψης τους μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο πώς αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Κατά την προσωπική μου άποψη, όμως, η επιλογή του ανθρώπου που θα ηγείται μιας ολόκληρης χώρας ως ο πρώτος πολίτης της πρέπει να γίνεται με πιο στοχευμένα και ουσιαστικά κριτήρια και αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το φύλο, για να αποφύγω τυχόν παρατηρήσεις.

Κανείς δεν αμφισβητεί τη σημαντική προσωπικότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, αλλά και την ουσιαστική και ειλικρινή προσφορά της στη Δικαιοσύνη, όμως θεωρώ ότι η θέση του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο, πόσω μάλλον τώρα που οι εθνικές περιπέτειες θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα. Στο φάσμα των προσωπικοτήτων αυτής της χώρας υπάρχουν αρκετές γυναίκες και άντρες που ίσως να μπορούσαν να φέρουν εις πέρας με πιο πολιτική άποψη τον πιο σημαντικό ρόλο που μπορεί να λάβει κάθε πολίτης σε αυτή τη χώρα. Απέχω πολύ από τη λογική ότι κρίνω και προδιαγράφω τον ρόλο της κ. Σακελλαροπούλου πριν καλά-καλά αναλάβει τα σημαντικά καθήκοντά της και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ τις ικανότητές της. Άλλωστε, ο κοινωνικός της βίος έχει αποδείξει ότι πρόκειται για μια σημαντική προσωπικότητα, που θα χρειαστεί όμως αρκετό χρόνο για να αποτυπωθεί αυτό - πάντα κατά τη γνώμη μου - στο εξωτερικό.

Βέβαια, πολλά παραδείγματα σε αυτόν τον τόπο έχουν αποδείξει ότι, παρά την κριτική που δέχτηκαν αρχικά, διέγραψαν μια εξαιρετική πορεία, που πολλές φορές έγινε και κομμάτι της ίδιας της ιστορίας μας.

Σίγουρα από μόνο του είναι σπουδαίο το γεγονός ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας το Προεδρικό Μέγαρο θα έχει γυναίκα ένοικο, που ίσως αυτό να αποτελέσει και την αρχή για να γίνει πιο ουσιαστικός ο ρόλος του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θεωρώ ότι, σε αυτές τις περίεργες εποχές, πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα, πέρα των διαφορών του, να σταθεί στο πλευρό της κ. Σακελλαροπούλου, που σίγουρα έρχεται στην ελληνική πραγματικότητα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον ρόλο του πρώτου πολίτη αυτής της χώρας.

Όλοι έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε κάθε επιλογή που αφορά την πατρίδα μας, όμως αυτή τη στιγμή όλα θα κριθούν από τους χειρισμούς και τις καταστάσεις που μπορούν να διαμορφωθούν. Εγώ από καρδιάς εύχομαι στην κ. Σακελλαροπούλου να δικαιώσει την επιλογή της πλειοψηφίας του πολιτικού μας συστήματος, με την πεποίθηση ότι η “πένα” της δόθηκε για να γράψει τη δική της ιστορίας με “άρωμα” αυτής της πολύπαθης πατρίδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια