Μάνος Δασκαλάκης

Η Κρήτη απλά απαιτεί!

2020 λόγοι να ελπίζεις...στο καλύτερο!

Έναν δρόμο για τη Μαιρούλα... Και όπου Μαιρούλα βάζουμε την Κρήτη. Αρέσκομαι έτσι στις αρχές του κάθε έτους να βάζω τις δικές μου προτεραιότητες, αλλά και τι περιμένω για τον τόπο μου. Όπως είναι φυσικό, τις δικές μου προτεραιότητες δε θα τις μοιραστώ, όμως αυτό που ζητώ ως Κρητικός θα το αναφέρω. Είκοσι χρόνια τώρα σε αυτό το επάγγελμα, διαβάζω και παρακολουθώ την αρθογραφία παλαιότερων αλλά και νεότερων συναδέλφων ειδικά στις αρχές κάθε έτους. Πιο εύκολο λοιπόν είναι να μετονομαστεί η Κρήτη σε “Μαιρούλα” από ό,τι να αποκτήσει επιτέλους το νησί έναν αυτοκινητόδρομο που θα χαρίζει ασφάλεια αλλά και μια επιβράβευση γι' αυτό τον τόπο που δίνει τόσα πολλά στην πατρίδα μας.

Για σκεφτείτε πόσες φορές έχετε ακούσει τις συζητήσεις στην ολομέλεια για τον προϋπολογισμό για τα έρμα αυτά τα μεγάλα έργα με “άρωμα” Κρήτης... Για να σας προλάβω αφορά διαχρονικά τους κυβερνώντες αυτού του τόπου. Τελικά, όμως, το πιο τραγικό είναι ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς οι ίδιοι. Ναι, καλά διαβάσατε... Φταίμε κυρίως εμείς που κάθε φορά που ακούμε τις εξαγγελίες γελάμε, καθώς ξέρουμε ότι δε θα γίνουν πράξη. Λοιπόν επειδή η Κρήτη ακόμα περιμένει, όμως αυτή η αναμονή έχει γίνει μια αρρωστημένη συνήθεια, πρέπει πρωτίστως οι αιρετοί μας να τρέξουν, να πιέσουν, να γίνουν κουραστικοί, ίσως και γραφικοί, αλλά και εμείς να πιέσουμε τους αιρετούς μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο... Πότε ως κοινωνία κάναμε κάτι ουσιαστικό για την αιματοχυσία στου κρητικούς δρόμους πέρα από ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις μερίδας πολιτών; Πότε φτάσαμε μέχρι τα πολιτικά γραφεία και όχι για ρουσφέτι αλλά για όλα αυτά που περιμένει η Κρήτη; Κι όχι να σκεφτόμαστε... «τι με νοιάζει έμενα, εγώ δε θα πάθω ποτέ τίποτα σε αυτό τον δρόμο».
Λοιπόν το 2020 είναι πλέον γεγονός και η Κρήτη σαν χαροκαμένη μάνα ακόμα περιμένει έναν δρόμο... Όχι θαύματα, έναν δρόμο. Έναν δρόμο όπως την Εγνατία οδό, έναν δρόμο όπως την Ιόνια οδό, έναν δρόμο όπως τους αυτοκινητόδρομους της Πελοποννήσου, όπως αυτόν της Αθηνών-Λαμίας και μπορώ να γράφω χωρίς τέλος... Τα ψέματα τέλειωσαν! Αυτό που ζητά η Κρήτη είναι αυτός ο αυτοκινητόδρομος που της αναλογεί, αλλά και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι που ήδη έχει το ρεκόρ της εξαγγελίας από υπουργούς και πρωθυπουργούς. Μάγκες, τα ψέματα τέλειωσαν... Η Κρήτη απλά απαιτεί!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια