Άρση των αυστηρών γερμανικών ελέγχων στις πτήσεις από Ελλάδα

Ελλάδα
Άρση των αυστηρών γερμανικών ελέγχων στις πτήσεις από Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταματούν οι ειδικοί έλεγχοι Ελλήνων επιβατών που έφταναν με πτήσεις από την Ελλάδα σε γερμανικά αεροδρόμια. Την εξέλιξη αυτή αποφάσισε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Έτσι πλέον οι πτήσεις από την Ελλάδα προς τα γερμανικά αεροδρόμια θα έχουν το ίδιο επίπεδο ελέγχου με τις πτήσεις από τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση για τους αυστηρούς ελέγχους σε ελληνικές πτήσεις είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από Έλληνες επιβάτες που βίωσαν μια απίστευτη ταλαιπωρία. Ωστόσο η σημερινή απόφαση ομαλοποιεί πλέον την κατάσταση στα ταξίδια προς την Γερμανία.

Οι συνοριακοί έλεγχοι είχαν εισαχθεί από την Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2015 και η τελευταία παράτασή τους εκπνέει στις 12 Μαΐου. Τον Νοέμβριο 2017, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ είχε δώσει εντολή για την επέκταση των ελέγχων και στις πτήσεις από την Ελλάδα, προκειμένου να αποτραπούν παράνομες είσοδοι στη χώρα.

«Οι έλεγχοι που γίνονται έκτοτε δεν έδειξαν κάτι αξιοσημείωτο σχετικά με κάποια "γκρίζα ζώνη" σε σχέση με παράνομες εισόδους με πτήσεις από Ελλάδα προς Γερμανία. Γι’ αυτό προβαίνουμε σε άρση των συστηματικών ελέγχων», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι θα επανεισαχθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα γερμανικά αεροδρόμια, σε συνεννόηση με την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News