Βίντεο - σοκ: Έτσι είναι ο καρκίνος του πνεύμονα ενός καπνιστή

Κρήτη
Βίντεο - σοκ: Έτσι είναι ο καρκίνος του πνεύμονα ενός καπνιστή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες που σοκάρουν αλλά και οι συνέπειες του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό έκοψαν την ανάσα στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV.

Οι εικόνες μιας επέμβασης αφαίρεσης όγκου προχωρημένου καρκίνου στον πνεύμονα με την ανάλυση του διευθυντή της Θωρακοχειρουργικής του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιάννη Δροσίτη, αποτύπωσε και το μέγεθος των τραγικών συνεπειών της εξάρτησης του καπνίσματος στους Κρητικούς.

Παράλληλα η λειτουργία του πνεύμονα ενός καπνιστή με τον αντίστοιχο ενός μη καπνιστή προβλημάτισαν αρκετά κυρίως αυτούς που είναι εθισμένους στον κάπνισμα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δροσίτης: «Οι πνεύμονες των καπνιστών δεν μπορούν να διοχετεύσουν το οξυγόνο στον οργανισμό».

Ενώ, χαρακτηριστική είναι η φράση του ογκολόγου, κ. Λάμπρου Βαμβακά ότι πάνω από το 50% των περιστατικών που νοσηλευόνται στην ογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει ως βασική αιτία το κάπνισμα.

Ο κ. Δροσίτης έδωσε στο «φως» της δημοσιότητας ένα βίντεο – σοκ από μία επέμβαση αφαίρεσης όγκου στους πνεύμονες, ενός ασθενή με καρκίνο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την εκπομπή «Ώρα Αιχμής»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News