default-image

Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς - Άντε και καλή Χρονιά!

Απόψεις
Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς - Άντε και καλή Χρονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχερός είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, ωστόσο η κακοκαιρία αναμένεται σταδιακά να υποχωρήσει και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και την Πρωτοχρονιά ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι ηλιόλουστος.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook δίνει πληροφορίες για τον καιρό έως και την Πρωτοχρονιά:

«Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή, φυσιολογική όμως για την εποχή. Οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στα ορεινά αλλά θα είναι κατά τόπους πυκνές (υψόμετρα θα δείτε στο βίντεο) και οι περισσότερες βροχές στη δυτική Ελλάδα, όπου σε αυτά τα τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ίσως και έντονες. Οι άνεμοι νοτιάδες έως και 7-8 μποφόρ.

Μην έχουμε πάλι τα της προηγούμενης εβδομάδας. Να έχετε αλυσίδες όλοι όσοι κατευθυνθείτε προς το ορεινό δίκτυο της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Βροχές περιμένουμε στην Αθήνα (ο κύριος όγκος τους το βράδυ) αλλά και στη Θεσσαλονίκη όπου θα είναι ασθενείς.

Η Γενική Προστασία Πολιτικής Προστασίας καλά έκανε και ενημέρωσε από νωρίς τους πολίτες, όμως δεν θα πρέπει να ανησυχείτε διότι τα χιόνια, αν και πυκνά, θα επηρεάσουν μόνο τα ορεινά την Πέμπτη. Το πάθημα των πυκνών χιονοπτώσεων μέχρι και τα πεδινά των προηγούμενων ημερών, έγινε μάθημα, ωστόσο όμως σας εξήγησα τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να προβληματιζόμαστε από αυτή την κακοκαιρία.

Την Παρασκευή θα συνεχίσει να είναι άστατος ο καιρός στα δυτικά και βορειοδυτικά, με τις αντίστοιχες χιονοπτώσεις, πιο εξασθενημένες, να εντοπίζονται 200-300 μέτρα χαμηλότερα αυτή τη φορά. Οι πιο έντονες βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στη Θράκη.

Από το Σάββατο ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί σχεδόν παντού εκτός από τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα που για άλλη μια μέρα θα επιμείνουν οι ισχυρές κατά τόπους βροχές ή καταιγίδες.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι έρχεται μια πολύ καλή Κυριακή (παραμονή) και Δευτέρα (ανήμερα της Πρωτοχρονιάς), με αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 16-17 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News