Μάνος Δασκαλάκης

Συμμαχία για τα δικαιώματα στο διαδίκτυο

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Kaspersky Lab και άλλες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας, υπέγραψαν συμφωνία, βάσει της οποίας θα υπερασπίζονται από κοινού τα ανθρώπινα δικαιώματα στο διαδίκτυο, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ρωσική εταιρεία.

Εκτός από την Kaspersky Lab, την συμφωνία με το Συμβούλιο της Ευρώπης συνυπέγραψαν και οι εταιρείες Apple, Deutsche Telekom, Facebook, Google, Microsoft, Orange και Telefonica.

Η συμφωνία συνιστά την επόμενη κατά σειρά βαθμίδα στην υλοποίηση της στρατηγικής διαχείρισης του διαδικτύου την περίοδο 2016-2019 που έχει υιοθετήσει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Βασικοί στόχοι της στρατηγικής αυτής, είναι η υποστήριξη και η υπεράσπιση των πολιτών στο διαδίκτυο, οι εγγυήσεις που αφορούν την τήρηση των δικαιωμάτων των πολιτών, η διασφάλιση της ισονομίας και της ελευθερίας του λόγου, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο και της τρομοκρατίας.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Kaspersky Lab Αντόν Σίνγκαρεφ, αναφερόμενος στη συμφωνία αυτή δήλωσε τα εξής: «Το Ιντερνέτ είναι ένας μοναδικός χώρος στον οποίο όλοι μας βρισκόμαστε καθημερινά. Στον χώρο αυτό διαβάζουμε τις ειδήσεις και τα δημοσιεύματα στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, προγραμματίζουμε τις διακοπές μας, κάνουμε τις αγορές μας, ελέγχουμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς με αποτέλεσμα καθημερινά να αφήνουμε ένα μεγάλο ψηφιακό ίχνος. Μεταξύ των άλλων όμως το διαδίκτυο το χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, οι οποίοι μας εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους». Ο ίδιος προσέθεσε επίσης ότι «χαιρόμαστε που γίναμε εταίροι του Συμβουλίου της Ευρώπης και από κοινού με άλλους γνωστούς οργανισμούς, θα αγωνισθούμε για ένα πιο ασφαλές και άνετο διαδίκτυο, ώστε ο κάθε χρήστης να μπορεί να απολαμβάνει την ψηφιακή ζωή».

πηγή:nooz.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια