Μάνος Δασκαλάκης

City Breaks: Η νέα τάση στις φθινοπωρινές αποδράσεις

 Η Travelplanet24 παρουσιάζει μέσα από ένα ενδιαφέρον infographic την τάση των City Breaks και τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις  των Ελλήνων για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Οι γρήγορες αποδράσεις είναι η νέα τάση και ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να ταξιδέψουν σε κοντινές κοσμοπολίτικες πόλεις για λιγότερο από 4 ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Travelplanet24 δημοφιλέστεροι προορισμοί για γρήγορες αποδράσεις είναι οι μεγάλες μητροπόλεις της Ευρώπης με πρώτη στις προτιμήσεις την Ρώμη και στην συνέχεια το Λονδίνο και το Παρίσι.

Στο εσωτερικό υψηλά παραμένει στις προτιμήσεις η αστική ομορφιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη οι Έλληνες επιλέγουν ως αγαπημένη τους αεροπορική εταιρεία για τις φθινοπωρινές τους πτήσεις την Aegean Airlines με ποσοστό 49.6%, ενώ δεύτερη στις προτιμήσεις με ποσοστό 26% έρχεται η Ryanair.

http://admin.nooz.gr/Uploads/travelplanet1610141.jpgΣυνολικά για τις ολιγοήμερες φθινοπωρινές αποδράσεις, τρεις στους δέκα έκλεισαν τα εισιτήρια τους με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων έχουν πραγματοποιηθεί για αναχώρηση το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου 2014 και μάλιστα παρατηρείται ότι ταξιδεύουν περισσότερο οι Έλληνες από 30 έως 35 χρονών.

Επιπλέον σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν το ταξίδι τους και πραγματοποιούν τις κρατήσεις τους κατά μέσο όρο 6 εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

Οι τιμές την συγκεκριμένη περίοδο κυμαίνονται για τις πτήσεις εξωτερικού κατά μέσο όρο στα 286€ και για τις πτήσεις εσωτερικού  στα 127€.

*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την Travelplanet24 και αφορούν εισιτήρια που κλείστηκαν για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2014 για ολιγοήμερες αποδράσεις με διαμονή 3 ή 4 ημερών.

Το infographic μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://goo.gl/1iV8Xj

Προφίλ:

Η Travelplanet24.com, μία από τις 20 μεγαλύτερες e-commerce εταιρείες στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005, παρέχοντας και αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας διαδικτυακά συστήματα κράτησης εισιτηρίων και πρωτοποριακές web εφαρμογές με στόχο την εδραίωση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στον χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Σήμερα, η εταιρεία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 μεγαλύτερα online travel agencies της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 36 αγορές και έχει γραφεία στο Σύνταγμα, το Βουκουρέστι και στο Σάο Πάολο.

πηγή:nooz.gr

Σχόλια