default-image

Euro 2004: Σαν σήμερα, πριν από δέκα χρόνια...

Απόψεις
Euro 2004: Σαν σήμερα, πριν από δέκα χρόνια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν σαν σήμερα 4 Ιουλίου πριν από δέκα χρόνια όταν η Ελλάδα σήκωνε στον ουρανό της Λισαβόνας το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης. Ήταν η μέρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο έγραφε τη "χρυσή" σελίδα της ιστορίας του. Είναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχει καταγραφεί ποτέ σε συλλογικό άθλημα στη χώρα μας.

Την 4η Ιουλίου 2004, η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας ήταν γαλανόλευκη. Οι Έλληνες είχαν καταλάβει τη Λισαβόνα και τίποτα δεν φάνταζε ικανό να τους χαλάσει τη γιορτή, ούτε καν οι οικοδεσπότες του Euro 2004, τους οποίους θα συναντούσαν στο "Ντα Λουζ" τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ για δεύτερη φορά μετά την πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ο Αγγελος Χαριστέας στο 57' πήδηξε ψηλότερα από όλους και νίκησε τον Ρικάρντο για το 1-0. Τα λεπτά κύλησαν και όταν ο Μάρκους Μερκ σφύριξε για τελευταία φορά στο παιχνίδι, ολόκληρη η Ελλάδα βγήκε στους δρόμους για να αρχίσει ένα, δίχως προηγούμενο, παραλήρημα.

Πέρασαν δέκα χρόνια και από τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, έχει κάνει άλματα προόδου, συμμετέχοντας ανελλιπώς στις μεγάλες διοργανώσεις. Αποκορύφωμα η φετινή πορεία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε μια ανάσα από την 8άδα του κόσμου, χάνοντας την πρόκριση στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News