default-image

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Απόψεις
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιθωριοποιημένο και αποκλεισμένο λόγω της κρίσης νιώθει το 87% των νέων στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σε νέους από 16 ως 30 ετών, στα 28 κράτη - μέλη, που παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ενόψει των Ευρωεκλογών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το 87% των νέων στην Ελλάδα (υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.) πιστεύει ότι έχει περιθωριοποιηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, αισθάνεται αποκλεισμένο από την οικονομική και κοινωνική ζωή και επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση αυτή στους πολιτικούς και τα κόμματα.

Στην Ευρώπη των 28, ο μέσος όρος των νέων που έχουν την ίδια άποψη βρίσκεται στο επίπεδο του 57%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τους νέους Έλληνες τα επόμενα χρόνια είναι η ανεργία (54% έναντι 45% στην Ε.Ε.), η φοροδιαφυγή (29% - Ε.Ε.: 15%), η παράνομη μετανάστευση (24% - Ε.Ε.: 20%), οι κοινωνικές ανισότητες (20% - Ε.Ε.: 23%) και το δημόσιο χρέος (17% - Ε.Ε.: 20%).

Το 39% των νέων Ελλήνων εκτιμά ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος συμμετοχής στη δημόσια ζωή στην Ε.Ε. είναι η στήριξη ατόμων που έχουν περισσότερη ανάγκη, το 24% πιστεύει ότι είναι η ψήφος στις ευρωεκλογές και το 14% η συμμετοχή στους ιστότοπους και στα μέσα δικτύωσης των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Το 43% των νέων της Ελλάδας θέλει να δημιουργήσει δική του επιχείρηση, αλλά θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο, μόνο το 6% δηλώνει ότι ίδρυσε δική του επιχείρηση, ενώ το 11% έχει την πρόθεση να δοκιμάσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα συζητηθούν μεταξύ 9-11 Μαΐου στο Στρασβούργο, σε εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 5.000 νέοι από όλα τα κράτη-μέλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News