default-image

Μεγάλη έρευνα για την... ηθική των Ελλήνων

Απόψεις
Μεγάλη έρευνα για την... ηθική των Ελλήνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διόλου κολακευτική εικόνα για τη χώρα μας δίνει διεθνής έρευνα του Pew Research Center, που εξετάζει τις απόψεις των Ελλήνων σε ζητήματα ηθικής, όπως οι εξωσυζυγικές σχέσεις, η άμβλωση, η ομοφυλοφιλία, η αντισύλληψη κ.α.

Προκύπτει ότι μεγάλο ποσοστό Ελλήνων θεωρεί πως η έκτρωση είναι ανήθικη, ένα επίσης πολύ μεγάλο ποσοστό θεωρεί ανήθικη την ομοφυλοφιλία, 19% θεωρεί ανήθικο το διαζύγιο και 14% θεωρεί ανήθικη την αντισύλληψη…

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν 8 στους 10 θεωρούν ανήθικες τις εξωσυζυγικές σχέσεις και αν όσοι το πιστεύουν αυτό το τηρούν επίσης θα πρέπει να είμαστε η πιο… πιστή χώρα.

Όσον αφορά τις εξωσυζυγικές σχέσεις, το 79% τις θεωρεί μη αποδεκτές ηθικά, μόνο 5% θεωρεί ότι είναι ηθικά ανεκτές και 12% θεωρεί ότι δεν πρόκειται για ηθικό ζήτημα.

Όσον αφορά την έκτρωση, 54% των Ελλήνων την θεωρούν ηθικά μη αποδεκτή, 16% μόνο δηλώνουν πως είναι αποδεκτή και 11% θεωρεί ότι δεν πρόκειται για ζήτημα ηθικής.

Για τον τζόγο, 52% τον θεωρούν ανήθικο, το 7% αποδεκτό και 37% δεν θεωρούν ότι πρόκειται για ζήτημα που έχει να κάνει με την ηθική.

Το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί ανήθικη και μη αποδεκτή την ομοφυλοφιλία, το 24% την θεωρεί αποδεκτή και 24% θεωρεί ότι δεν είναι ηθικό ζήτημα.

Όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, το 23% θεωρεί ότι είναι ανήθικη, το 22% θεωρεί ότι είναι αποδεκτή και το 47% δεν θεωρεί πως πρόκειται για ηθικό ζήτημα.

Το 19% των ερωτηθέντων θεωρεί ανήθικο να πάρει κανείς διαζύγιο, το 42% το αποδέχεται και το 28% θεωρεί ότι δεν είναι ηθικό το ζήτημα.

Όσον αφορά την αντισύλληψη, 14% την θεωρούν ανήθικη, το 45% την θεωρεί αποδεκτή και 33% λένε πως δεν είναι θέμα ηθικής.

Όσον αφορά το προγαμιαίο σεξ, 11% θεωρούν ότι είναι ανήθικο, το 59% θεωρεί ότι είναι αποδεκτό και το 27% δεν θωρεί ότι είναι ζήτημα ηθικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News