default-image

Ας τους χειροκροτήσουμε!

Απόψεις
Ας τους χειροκροτήσουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε σήμερα η Παραολυμπιάδα, με τη συμμετοχή όλων των αθλητών της ζωής. Των ανθρώπων που που χτυπήθηκαν από τη μοίρα και δεν το έβαλαν κάτω αλλά παλεύουν και βρίσκουν το αποκούμπι της μέσω του αθλητισμού.

Με δύναμη ψυχής και την στήριξη ουσιαστικά μόνο των δικών τους ανθρώπων, αυτοί οι αθλητές καταφέρνουν να διακρίνονται στον αθλητισμό και να δίνουν καθημερινά τη μάχη τους. Κι ανάμεσα σε όσους βρίσκονται στο Λονδίνο, υπάρχουν και αρκετοί Κρητικοί.

Ο πολύπειρος Γιώργος Καπελάκης που ετοιμάζεται να σαρώσει και πάλι. Τρίτη Ολυμπιάδα είναι για τον Γιώργαρο και μετά τα τέσσερα μετάλλια του Πεκίνου, θέλει να εμπλουτίσει τη συλλογή του και να κάνει ξανά υπερήφανο το χωριό του, τις Ασίτες.

Ο Μανόλης Στεφανουδάκης, το παλικάρι από τη Μεσαρά, ο κορυφαίος Έλληνας ακοντιστής. Με τεράστια θέληση και πείσμα για διάκριση. Ο ίδιος θέλει να ζήσει την πρώτη του Ολυμπιάδα με όλη του την ψυχή και ο Θεός να του δώσει και άλλη δύναμη για ν' ανέβει στο βάθρο.

Τα παιδιά στην ποδηλαδία, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Βαρβεράκη, ο οποίος αφιερώθηκε στο άθλημα για ΆμΕΑ και με αυτόν εθνικό προπονητή, γίνονται πραγματικά θαύματα. Συμμετέχουν η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη με οδηγό την Ηρώ Μηλάκη και ο Χρήστος Στεφανάκης με οδηγό τον Κώστα Τρουλινό.

Καιμόνο που βρίσκονται στο Λονδίνο είναι νικητές. Είναι Ολυμπιονίκες. Αυτοί πραγματικά κρατούν στα χέρια τη ζωή τους. Ας τους χειροκροτήσουμε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News