Φτάσε όπου δεν μπορείς Εργοτέλη!

Απόψεις
Φτάσε όπου δεν μπορείς Εργοτέλη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα πίκρας και στεναχώριας η σημερινή για τον Εργοτέλη. Η ΠΑΕ έριξε τίτλους τέλους μετά από 7 περίπου χρόνια. Ήταν Ιανουάριος του 2016 όταν είχε και πάλι αποχωρήσει, από την Football League τότε, με προορισμό τότε λίγους μήνες αργότερα την Γ’ Εθνική.

Η κατάσταση βέβαια τώρα είναι αγωνιστικά πολύ πιο δύσκολη. Δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα χρήματα αλλά ούτε και ο χρόνος για να στελεχωθεί ένα αξιόλογο ρόστερ που θα αγωνιστεί σε εθνική κατηγορία.

Ο δρόμος προς τις τοπικές κατηγορίες μοιάζει αναπόφευκτος. Πιθανότερη είναι η λύση της συμμετοχής στην Α2 ΕΠΣΗ με το σωματείο Νέοι Εργοτέλη (και όχι ως ΓΣ Εργοτέλης που δύσκολα θα έχει φέτος ανδρικό τμήμα ποδοσφαίρου).

Μπορεί να πονάει αυτή η προοπτική, όμως άπαντες στο Μαρτινέγκο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μέσα από δύσκολες αποφάσεις μπορούν να εξασφαλίσουν το μέλλον του συλλόγου.

Γιατί αυτή είναι μια δύσκολη αλλά ρεαλιστική απόφαση, ώστε να μπορέσει ο Εργοτέλης να κάνει το απόλυτο restart και τα επόμενα χρόνια να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες υγιής και δυνατός, χωρίς να κουβαλά παλιά χρέη στην πλάτη.

Αναμφίβολα ο Εργοτέλης δεν πεθαίνει. Μέσα από τις δυσκολίες του θα επιστρέψει ξανά δυνατός. Γιατί ο Εργοτέλης δεν είναι μόνο η ιστορία του.

Είναι και το παρών και το μέλλον στο Μαρτινέγκο.

Είναι τα εκατοντάδες παιδιά που θα ανηφορίζουν καθημερινά στον Λόφο, συνεχίζοντας να μαθαίνουν ποδόσφαιρο εκεί.

Είναι ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Μιχαήλ, ο Τόλης, η Αγάπη, ο Γιάννης, ο Βαγγέλης και τόσοι άλλοι άνθρωποι

Είτε στην SL2, είτε στην Α2 ΕΠΣΗ, όπου κι αν παίζει η ομάδα τους θα είναι εκεί. Και θα παλεύουν να φτάσουν όπου δεν μπορούν!

ΥΓ1: Ο σύλλογος οφείλει να κοιτάξει το μέλλον του και την βιωσιμότητά του. Ωστόσο, οι διοικούντες πρέπει να εκφράζουν έστω την ηθική τους συμπαράσταση και να πουν ένα μεγάλο συγνώμη σε δεκάδες ανθρώπους επαγγελματίες που χάνουν τα χρήματά τους λόγω της διάλυσης της ΠΑΕ. Γιατί αν περιμένουν να πληρώσει ο Αιγύπτιος…

ΥΓ2: Κάτι μας λέει ότι έρχονται μεγάλα παιχνίδια με χρώμα Εργοτέλη τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Μόνο που θα έχουν… άρωμα γυναικών! Κάτι σπουδαίο ετοιμάζεται!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News