Το παραμύθι του Εργοτέλη είχε… δράκο με φωτιά!

Απόψεις
Το παραμύθι του Εργοτέλη είχε… δράκο με φωτιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο υπερηφάνεια για αυτή την ομάδα που πάλεψε μέσα στο βούρκο της Super League 2

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι ο βούρκος της Super League δεν ταιριάζει σε ομάδες που εκπροσωπούν το ήθος και την ευγένεια, τον σεβασμό και τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Ταιριάζει σε τακτικές ζούγκλας, «φουσκωτών», ταιριάζει σε μούντες πριν το ματς και στα αποδυτήρια, ταιριάζει σε διαιτητικά χειρουργεία…

Για δεύτερη φορά φέτος ο Εργοτέλης πήγε να αγωνιστεί σε μια σκληρή έδρα όπως είναι αυτή του Ιωνικού. Πήγε να επαναλάβει ότι είχε κάνει και πριν λίγους μήνες, μόνο που αυτή τη φορά η νίκη του θα του έδινε το εισιτήριο της απευθείας ανόδου στη Super League 1, από τη στιγμή που την ίδια ώρα η Ξάνθη κέρδιζε το Λεβαδειακό.

Ο Εργοτέλης ζούσε το δικό του όνειρο, το δικό του παραμύθι. Γιατί η πορεία του ήταν ονειρική. Μια οικογένεια με έντονο το στοιχείο του Ηρακλείου σε όλα τα επίπεδα, με νέα παιδιά, με ενθουσιασμό, με αισιοδοξία, με ταλέντο, διεκδίκησε με καθαρότητα την άνοδό της.

Εκεί όμως, στη Νίκαια την περιβόητη και… πολυδιαφημισμένη, έμελλε το παραμύθι του Εργοτέλη να μην έχει Happy End αλλά το φινάλε να έχει… δράκο με φωτιά. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη και ο σουπερλιγκάτος διαιτητής τον γνώριζε το ρόλο του. Προσπάθησε στο α’ ημίχρονο να παίξει 50-50, δεν έδωσε ένα πέναλτι (αμφισβητούμενο) που ζήτησε ο Ιωνικός.

Φάνηκε και στην τηλεοπτική μετάδοση ότι φρόντισαν να τον πάνε... καροτσάκι στα αποδυτήρια και όταν στην επανάληψη ο Εργοτέλης σκόραρε και… έσφιξαν τα γάλατα, τότε και ο διεθνής διαιτητής (τρομάρα του) το πήρε πάνω του και οι υποδείξεις του ήταν τέτοιες που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα.

Άλλωστε VAR δεν προβλέπεται στη Super League 2 κι έτσι ο Φωτιάς από την Πέλλα έκανε τις ομορφιές του, διαιτητικές ομορφιές που ταιριάζουν απόλυτα με το βούρκο του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Τα καλλιμέντα του τα θαύμασε όλη η Ελλάδα. Ελπίζουμε να τα θαύμασε και ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ και να του δώσει το βραβείο που με τόση θέρμη διεκδίκησε.

Όσο για τον Εργοτέλη, κατάφερε να φτάσει μια ανάσα αλλά οι «Φωτιάδες» του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν τον άφησαν να αγγίξει το θαύμα. Ωστόσο επιβεβαίωσε ότι είναι μια ομάδα που αξίζει μόνο το σεβασμό και το χειροκρότημα όλων!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News