Ο Γκέραρντ και η Κρήτη στην ψυχή του…

Απόψεις
Ο Γκέραρντ και η Κρήτη στην ψυχή του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέα με γνήσιες κρητικές φιγούρες του παρελθόντος, ανθρώπους αγνούς και φιλόξενους.

Πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το φευγιό του Γκέραρντ, του Ολλανδού προπονητή που ήρθε στο νησί μας από την Ολλανδία και έμελλε να σημαδέψει την ιστορία του, όχι μόνο ποδοσφαιρικά αλλά ως σημείο αναφοράς για την Κρήτη.

Από τις πρώτες του κιόλας εβδομάδας της παρουσίας του στον ΟΦΗ φρόντισε να μπει μέσα στην κουλτούρα της παράδοσης του νησιού, να βρεθεί δίπλα στους Κρητικούς.

Κι ένα από τα πιο όμορφα στιγμιότυπα, εκείνα τα πρώτα χρόνια στην Κρήτη, αποτυπώνεται στην ασπρόμαυρη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Facebook, στη σελίδα "Classic Ελληνικό Ποδόσφαιρο Official" με το Γκέραρντ να απολαμβάνει τη μπύρα του σε παραδοσιακό κρητικό καφενείο, παρέα με γνήσιες κρητικές φιγούρες του παρελθόντος, ανθρώπους αγνούς και φιλόξενους.

Πιθανότατα σε κάποιο χωριό της Κρήτης, ίσως στον Κρουσώνα, τον οποίο επισκεπτόταν πολύ συχνά πριν βρει τον δικό του παράδεισο στην Ελιά, εκεί που πλέον αναπαύεται.

Τέτοιες στιγμές και η συναναστροφή με την κρητική κοινωνία έκαναν τον Γκέραρντ… Γκεραρντάκη, τον μπόλιασαν με την ψυχή του νησιού και τον έκαναν να λέει ««δε γεννήθηκα εδώ, αλλά εδώ είναι το σπίτι μου. Εδώ έζησα, εδώ θα ζήσω και εδώ θα πεθάνω, σαν Κρητικός…»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News