Το χειρότερο για τον ΟΦΗ δεν είναι η ήττα αλλά η συνήθειά της…

Απόψεις
Το χειρότερο για τον ΟΦΗ δεν είναι η ήττα αλλά η συνήθειά της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τιμά την προσπάθεια και τον αγώνα να βαδίσουν στα χνάρια του ποδοσφαιρικού τους πατέρα..

Το 2020 έκλεισε με μεγάλη πίκρα για τον ΟΦΗ, το 2021 μπήκε με ακόμα περισσότερη… Άλλη μια ήττα προστέθηκε σε αυτό το γαϊτανάκι που κρατά εδώ και ένα χρόνο περίπου, με τα χαστούκια να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ελάχιστες είναι οι χαρές για τον κόσμο της ομάδας. Κι εκείνες απλά σπασμωδικές. Ακόμα και η ευρωπαϊκή έξοδος, ένα πραγματικό επίτευγμα για τη νέα εποχή του ΟΦΗ, ήδη έχει ξεχαστεί ως απλά μια θετική ανάμνηση. Μια επιτυχία που δεν κατάφερε να μετουσιωθεί με συνέπεια, να αποτελέσει τον οδηγό για ανάλογη συνέχεια.

Μια πορεία σαν ένα πυροτέχνημα που εκείνοι που το κρατούν, φαίνεται ότι μέχρι τώρα δεν μπορούν να το διαχειριστούν και κινδυνεύει να σκάσει ολοκληρωτικά στα χέρια τους.

Δυστυχώς ο ΟΦΗ έχει πλέον να διαχειριστεί πολλά ζητήματα για να μη βρεθεί προ μεγαλύτερων αρνητικών και δυσάρεστων εκπλήξεων στο μέλλον. Γιατί το χειρότερο δεν είναι η ήττα αλλά η συνήθεια σε αυτήν.

Λάθη έχουν γίνει πολλά… Οι δικαιολογίες ακόμα περισσότερες… Οι διορθώσεις; Ελάχιστες έως ανύπαρκτες! Τα ίδια προβλήματα, η ίδια εικόνα, οι ίδιες πίκρες.

Το γόητρο πληγωμένο και ο κόσμος απογοητευμένος. Πλέον ακόμα και οι πιο υπομονετικοί, οι πιο αισιόδοξοι, έχουν αρχίσει να  προβληματίζονται. Ο κόσμος του ΟΦΗ έχει ξενερώσει αφάνταστα. Πονάει που δεν βρίσκεται στην κερκίδα να στηρίξει την ομάδα. Τώρα πονάει ακόμα περισσότερο γιατί η ομάδα τον έχει ανάγκη και δεν μπορεί να είναι εκεί, μέσα στο «Γεντί Κουλέ» και να το κάνει… κόλαση! Να τραγουδήσει, να φωνάξει, να ξυπνήσει κοιμισμένες καρδιές και χαλαρές συνειδήσεις…

Ο κόσμος του ΟΦΗ τις τελευταίες δεκαετίες έχει περάσει πολλά αλλά πάντα ήταν εκεί και ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές.

Τα μηνύματα για υπομονή, για πίστη στο όραμα, τα έχει λάβει και τα έχει στηρίξει περισσότερο από τον καθένα. Άραγε μέσα στον ΟΦΗ πότε θα καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι το πράγμα έχει αρρωστήσει και θέλει γιατρειά; Μήπως ήρθε η ώρα να παρθούν οι αποφάσεις που θα δώσουν ένα νέο νεύμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, να ταράξουν λίγο τα λιμνάζοντα νερά;

Ο δρόμος που βαδίζει ο ΟΦΗ είναι πράγματι δύσκολος αλλά σωστός ως γενικότερη φιλοσοφία, όπως δήλωσε στην χειμαρρώδη συνέντευξή του εδώ στη «Νέα Κρήτη» λίγες ώρες πριν μπει το 2021 ο Γιάννης Σαμαράς. Σίγουρα και εκείνος και ο Πουρσανίδης και ο Νιόπλιας και ο Τσινός και όλα τα παιδιά του Ευγένιου ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν.

Εγώ είμαι σίγουρος ότι ούτε σε εκείνους αρέσει η εικόνα που βγάζει ο ΟΦΗ. Ένα παραπάνω δεν τιμά την προσπάθεια και τον αγώνα τους για να βάλουν τις βάσεις που θέλουν, συνεχίζοντας έτσι το έργο του ποδοσφαιρικού τους πατέρα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News