Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για το τοπικό ποδόσφαιρο

Σε θετική βάση το σχέδιο της ΕΠΣΗ για τα τοπικά πρωταθλήματα όμως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς

Αναμφίβολα το τοπικό ποδόσφαιρο όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά όλης της Ελλάδας έχει πλέον περάσει σε μια νέα φάση και άπαντες προσπαθούν να ξαναβρούν τα πατήματά τους μετά το χτύπημα που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Τα πάντα ξαφνικά πάγωσαν, κυριάρχησε η αβεβαιότητα, το ποδόσφαιρο πέρασε εύλογα σε δεύτερη μοίρα.

Μετά την προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα, μια σοβαρή μερίδα του παραγοντικού κόσμου, άνθρωποι του μεροκάματου που έδιναν από το υστέρημά τους για να κρατούν ζωντανά τα σωματεία, πλέον σκέφτονται σοβαρά αν η ενασχόλησή τους θα έχει συνέχεια. Ήδη υπάρχουν αποχωρήσεις και πολλά σωματεία βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Η ΕΠΣΗ αρκετά νωρίς και προκειμένου να χαράξει έναν δρόμο επανεκκίνησης, ανακοίνωσε την Δευτέρα ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης. Ένα σχέδιο σε σωστή βάση, καθώς δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα από καμία κατηγορία και έγινε μια αναμόρφωση των κατηγοριών με αύξηση ομάδων. Σίγουρα πάρα πολλές ήταν οι ομάδες που χαμογέλασαν είτε γιατί δεν υποβιβάστηκαν είτε γιατί ανέβηκαν κατηγορία. Υπήρξαν και κάποιες πολύ λιγότερες που δυσαρεστήθηκαν επειδή δεν ευνοήθηκαν ώστε να ανέβουν κατηγορία. Άλλοι πάλι επικρίνουν ότι δεν τους αρέσει η μορφή των πρωταθλημάτων.

Η προσωπική μου άποψη; Είναι θετικό ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ομάδες που έχουν ακόμα παλμό, έχουν φωνή, είτε για να πανηγυρίσουν, είτε για να διαμαρτυρηθούν! Φανταστείτε στην μετά κορωνοϊού εποχή ένα νεκρό τοπικό ποδόσφαιρο, χωρίς ουδείς να ασχολείται και να νοιάζεται! Αυτό στην παρούσα φάση ευτυχώς δεν επιβεβαιώνεται και να λέμε… πάλι καλά.

Ωστόσο είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος… Την αναδιάρθρωση την αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ αλλά την τελική της μορφή θα την καθορίσουν οι συμμετοχές των σωματείων. Ήδη εκφράζονται ερωτηματικά για ορισμένα αν θα μπορέσουν να αποδεχτούν το εισιτήριο ανόδου ή παραμονής που πήραν.

Αλλά και στην τελική να δούμε πόσα σωματεία θα καταφέρουν να ανασυγκροτηθούν και να συμμετέχουν στο τοπικό ποδόσφαιρο… Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο στοίχημα, να μείνει το τοπικό ποδόσφαιρο ζωντανό!

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια