H μάχη της παραμονής στην Α1 ΕΠΣΗ

Απόψεις
H μάχη της παραμονής στην Α1 ΕΠΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ η κατάσταση στην κορυφή είναι πλέον ξεκάθαρη, τεράστια είναι η αγωνία για τις τελευταίες θέσεις και την σωτηρία

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο του Παιδιού» κι αφού η κατάσταση στην κορυφή είναι ξεκάθαρη, με την Δαμάστα να θέλει μία νίκη ακόμα για να πάρει τον τίτλο δίχως πλέι οφ, η μάχη για την παραμονή αναμένεται να κρατήσει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το τέλος της σεζόν θα βρει δύο ομάδες να υποβιβάζονται στην Α2 ΕΠΣΗ και πλέον η μάχη έχει δύο άξονες. Ο ένας είναι η αποφυγή της 14ης θέσης που οδηγεί απευθείας στον υποβιβασμό και ο άλλος είναι η διαφορά που θα έχει ο 13ος με τον 10 της βαθμολογίας. Αν η διαφορά είναι έξι ή περισσότεροι βαθμοί, τότε ο 13ος υποβιβάζεται κι εκείνος απευθείας ενώ αν η διαφορά είναι πέντε ή λιγότεροι, τότε θα γίνουν Play Out μεταξύ των ομάδων από την 10ή έως την 13η θέση (μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών με βαθμολογία) και η τελευταία ομάδα των Play Out θα πέσει κατηγορία.

Να τονίσουμε ότι από εκεί που ΟΦΑ και Μινωική έμοιαζαν καταδικασμένοι, έχουν κάνει ένα τρομερό ντεμαράζ στις τελευταίες αγωνιστικές και έχουν προκαλέσει άγχος σε αρκετές ομάδες, καθώς ακόμα και ο Ανθεστίων που είναι 7ος με 31 βαθμούς, δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος.

Από τις ομάδες της ουράς σε πιο δυσχερή θέση είναι η Μινωική, η οποία είναι τελευταία με 16 βαθμούς και απέχει τέσσερις βαθμούς από 12η και 13η θέση όπου βρίσκονται μαζί με 20 βαθμούς ΑΟΤ και ΟΦ Αρκαλοχωρίου. Η Μινωική θα επιδιώξει το «3Χ3» για να διεκδικήσει να γίνουν Play Out και να έχει εκεί την 2η ευκαιρία παραμονής, με «τελικό» το σημερινό παιχνίδι με την Γόρτυνα. Ασφαλώς σούπερ τελικός είναι και το παιχνίδι που θα γίνει σήμερα στο Αρκαλοχώρι ανάμεσα σε ΟΦΑ και Τυμπάκι. Γενικά το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών περιλαμβάνει αρκετά παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν την παραμονή τους στην Α1 ΕΠΣΗ και το ενδιαφέρον αναμένεται να κρατηθεί αμείωτο…

Τα κομβικά παιχνίδια

24η αγωνιστική

ΟΦΑ-ΑΟ Τυμπακίου

25η αγωνιστική

26η αγωνιστική

Μοίρες-ΑΟ Τυμπακίου

Η προκήρυξη

Tι προβλέπει το άρθρο 23 στην προκήρυξη της ΕΠΣΗ για τον υποβιβασμό: «Η ομάδα που θα καταλάβουν  την 14η   θέση την κανονική περίοδο θα υποβιβαστεί  απ' ευθείας στην Α2 Κατηγορία.

Όταν στην διάρκεια της κανονικής περιόδου, ο 10ος αποκτήσει μετά το πέρας των 26 αγωνιστικών πλεονέκτημα έξι (6) βαθμών από τον 13ο, δεν θα διεξαχθούν τα play out και αυτομάτως υποβιβάζεται στην Α2 Κατηγορία, το σωματείο που κατέλαβε την 13η  θέση.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 13η, 12η ,11η  και 10η θα αγωνιστούν σε ένα mini πρωτάθλημα 2 γύρων ( play out ) ώστε να  υποβιβαστεί  στην Α2 κατηγορία άλλη  μία (1)  ομάδα.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινήσουν οι αγώνες  των play out θα προκύπτει ως εξής :

Το σωματείο που κατέλαβε την 13η θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς. Στην συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το σωματείο αυτό με τον 12ο, 11ο και 10ο και το αποτέλεσμα θα διαιρείται δια του τρία (3). Το πηλίκο  που θα προκύπτει, θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία του αγώνες play out. Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω, το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου ( π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς)».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΔΑΜΑΣΤΑ      58

2.ΑΛΜΥΡΟΣ      46

3.Α.Ε.ΚΑΤΣΑΜΠΑ      37

4.ΡΩΜΑΝΟΣ      37

5.Π.Α.Ο.ΚΡΟΥΣΩΝΑ      36

6.ΠΑΝΟΜ      34

7.ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ      31

8.ΤΡΙΤΩΝΙΑ      29

9.ΖΑΡΟΣ      28

10.ΜΟΙΡΕΣ      27

11.ΓΟΡΤΥΣ      25

12.Α.Ο.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ      20

13.Ο.Φ. ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ      20

14.ΜΙΝΩΙΚΗ      16

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News