Γ' Εθνική: Πέντε κρίσιμες στροφές και μάχες που συναρπάζουν!

Απόψεις
Γ' Εθνική: Πέντε κρίσιμες στροφές και μάχες που συναρπάζουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα τα δεδομένα στον κρητικό όμιλο πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος

Απομένουν πέντε στροφές!

Ο κρητικός όμιλος έχει μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας

Το πιο ιδιαίτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών σε επίπεδο Γ’ Εθνικής στην Κρήτη βρίσκεται σε εξέλιξη και πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Η επόμενη (14η) αγωνιστική είναι η τελευταία για το 2019, θα ακολουθήσουν τέσσερα ματς τον Ιανουάριο και από εκεί και πέρα οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα μπουν σε διαδικασία πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και οι πέντε που θα τερματίσουν από την 5η έως την 9η θέση θα παίξουν πλέι άουτ για την αποφυγή της τελευταίας θέσης, που οδηγεί στην πτώση στα τοπικά πρωταθλήματα.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως ό,τι κι αν γίνει στην κανονική διάρκεια του κρητικού ομίλου, τα πάντα θα κριθούν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ που θα γίνουν Φεβρουάριο-Μάρτιο. Μάλιστα, οι ομάδες θα ξεκινήσουν στη διαδικασία με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Τώρα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση και κυρίως για το ποια ομάδα μπορεί να πάρει την 4η θέση και να αποφύγει τα πλέι άουτ!

Για τις τρεις πρώτες θέσεις δεν μπορεί ουσιαστικά να αλλάξει κάτι... Η Επισκοπή έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στα πλέι οφ και έχει στόχο να συγκεντρώσει όσους περισσότερους βαθμούς, ενώ ο Ηρόδοτος και ο Γιούχτας, που έχουν κάνει και το ρεπό τους, μόνο αν... αυτοκτονήσουν δε θα βρίσκονται στην τετράδα. Από εκεί και κάτω τα πάντα είναι ανοιχτά, με τον Πανακρωτηριακό να βρίσκεται τώρα 4ος και με +3 από τον πέμπτο ΑΟΑΝ, αλλά το αρνητικό για τους Χανιώτες είναι ότι δεν έχουν ακόμα κάνει το ρεπό τους. Μάλιστα, έχουν να κάνουν ρεπό στη συνέχεια, άρα έχουν αυτό το μειονέκτημα και ο Ρεθυμνιακός, ο ΑΟΑΝ και ο ΠΟΑ. Δηλαδή το ΣΥΝΚΑ και ο Πόρος είναι χαμηλά, αλλά θα δώσουν έναν αγώνα περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Πόρος έχει πιο βατό πρόγραμμα, πάντως, ενώ το ΣΥΝΚΑ έχει να ανέβει... βουνό, αφού θα παίξει με τους τρεις της κορυφής (Γιούχτα, Ηρόδοτο, Επισκοπή), με ΠΟΑ στο Ατσαλένιο και έχει στο φινάλε και το χανιώτικο ντέρμπι με τον Πανακρωτηριακό. Αναμφίβολα στη μάχη της αποφυγής των πλέι άουτ υπάρχουν παιχνίδια- “κλειδιά”, που οι νίκες είναι “εξάποντες”. Αναφερόμαστε, για παράδειγμα, στα ματς της προσεχούς αγωνιστικής Ρεθυμνιακός-ΠΟΑ και Πανακρωτηριακός-ΑΟΑΝ, αλλά και της 15ης αγωνιστικής ΑΟΑΝ-Ρεθυμνιακός και ΠΟΑ-ΣΥΝΚΑ. Δηλαδή όλες οι ομάδες έχουν μεταξύ τους παιχνίδια, άρα κάθε βαθμός θα είναι πολύτιμος. Μια ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον Πόρο, που μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές ήταν καθηλωμένος πολύ χαμηλά στην τελευταία θέση. Μπορεί να συνεχίζει να είναι 9ος, όμως δείχνει εξαιρετικό πρόσωπο και έχει μάλιστα και αρκετά παιχνίδια με συνδιεκδικητές (με Πανακρωτηριακό, Πόρο εντός και ΑΟΑΝ εκτός), άρα και η ομάδα του Μανόλη Σουτζή μπορεί ακόμα και αν δεν προλάβει την 4η θέση, να μπει με σαφώς καλύτερη βαθμολογική εικόνα στα πλέι άουτ...

14η αγων. (15/12)

Ρεπό: Επισκοπή

15η αγων. (05/01)

Ρεπό: Πανακρωτηριακός

16η αγων. (12/01)

Ρεπό: Ρεθυμνιακός

17η αγων. (19/01)

Ρεπό: ΑΟΑΝ

18η αγων. (26/01)

Ρεπό: ΠΟΑ

H βαθμολογία

  1. Επισκοπή 30
  2. Ηρόδοτος 21
  3. Γιούχτας 21
  4. Πανακρωτηριακός 16
  5. ΑΟΑΝ 13
  6. Ρεθυμνιακός 12
  7. ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 11
  8. ΠΟΑ 11
  9. Πόρος 8
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News