O νέος χάρτης του τοπικού ποδοσφαίρου

Απόψεις
O νέος χάρτης του τοπικού ποδοσφαίρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκέψεις 14 ομάδων στην Α1 ΕΠΣΗ με Γόρτυνα και ΑΟΤ μέσα - Χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ η Α2 ΕΠΣΗ

Μπροστά σε αναμόρφωση του ποδοσφαιρικού χάρτη βρίσκεται το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο! Οι πολλές αποχωρήσεις ομάδων από την Α1 ΕΠΣΗ φέρνουν αλυσιδωτές εξελίξεις και φαίνεται ότι αλλάζουν τη συγκρότηση των κατηγοριών αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τέσσερις είναι οι ομάδες που έχουν αποχωρήσει από την Α1 ΕΠΣΗ, με τη Φαιστό, την Αγία Βαρβάρα και τον Μαραθώνα να δηλώνουν εγγράφως συμμετοχή στην Α2, ενώ η Τύλισος δήλωσε ότι θα παίξει στη Β’ ΕΠΣΗ.

Με αυτά τα δεδομένα και από τη στιγμή που οι ομάδες που τερμάτισαν πέρυσι από την 4η έως την 6η θέση της Α2 (Ρούβας, Δίας, Γούβες) έχουν δηλώσει εγγράφως ότι δεν επιθυμούν να ανέβουν κατηγορία, όλα δείχνουν ότι θα σωθούν Γόρτυς και ΑΟΤ προκειμένου η Α1 να γίνει με 14 ομάδες με τη διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ.

Στην Α2 ΕΠΣΗ, εφόσον δεν αλλάξει κάτι, υπάρχουν 17 ομάδες και ίσως επωφεληθούν οι Ασίτες από τη Β’ ΕΠΣΗ για να ανέβουν και να γίνει η κατηγορία με 18 (για να μην υπάρχει ρεπό). Πάντως, δύσκολα θα γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ στην Α2, καθώς με 17 ή 18 ομάδες η κανονική περίοδος έχει 34 αγωνιστικές.

Όσον αφορά τη Β’ και τη Γ’ ΕΠΣΗ, η συγκρότησή τους θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής στις 9 Αυγούστου. Με τα τελευταία δεδομένα, ο χάρτης των τοπικών πρωταθλημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Α1 ΕΠΣΗ: Ζαρός, ΠΑΟΚ, Αλμυρός, ΠΑΝΟΜ, Ρωμανός, ΑΕΚ, Μινωική, Ανθεστίων, Μοίρες, Τριτωνία, ΟΦΑ, Δαμάστα, Γόρτυς και ΑΟΤ.

Α2 ΕΠΣΗ: Φαιστός, Αγία Βαρβάρα, Μαραθώνας, Ρούβας, Γούβες, Δίας, Νέοι Εργοτέλη, Λίντο, Κεραυνός, Αθλόπολις, Χερσόνησος, Ασήμι, Δωριέας, Βόνη, Πήγασος, Μεταξοχώρι και ΕΓΟΗ.

Β’ ΕΠΣΗ: Ασίτες (πιθανή άνοδος στην Α2), Τύλισος, Καμίνια, Ελπίδες, Ηρακλής Νιπ., Διαγόρας, Μοχός, Κανάρια, Ποσειδώνας, Ομόνοια, Νέοι Ηροδότου, Εθνικός, Δόξα Ηρακλείου, Νέοι Μινωικής, Ερμής Ατσαλένιου, Παλιανή, Άγιος Δημήτριος, Ραύκος, Δειλινά, ΟΦΑΜ, Δαφνές, Νέοι Αλμυρού, Χείμαρρος, Πυργιώτισσα, Αετός Ανωγείων, Γιούχτας 2010, Άλογο Μαλεβιζίου και Κουνάβοι.

Γ’ ΕΠΣΗ: Γαρίπα, Θέρισος, Χαραυγή, Μαρτινέγκο, Παναθηναϊκός, Πατούχας, Τηγανίτης, Κόροιβος, Νέοι Μοιρών, Ίνι, Ελπίδες Ηροδότου και Ροδιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News