Τα δεδομένα με τη συγκρότηση της Α1 ΕΠΣΗ

Απόψεις
Τα δεδομένα με τη συγκρότηση της Α1 ΕΠΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γινεται με τις δηλώσεις συμμετοχής και τις πιθανότητες σωτηρίες Γόρτυνας και ΑΟΤ

ΣΤΗΝ ΕΠΣΗ τις τελευταίες ημέρες επικρατεί... αναβρασμός σχετικά με τη συγκρότηση των τοπικών κατηγοριών, καθώς έχει εκφραστεί έντονα, μέσω δηλώσεων, η διάθεση ομάδων να συμμετέχουν στην Α2 ΕΠΣΗ, αντί στην Α1 ως είχαν το δικαίωμα.

ΜΕΧΡΙ χθες το μεσημέρι, από τις ομάδες της Α1 ΕΠΣΗ μόνο η Φαιστός είχε στείλει επίσημο έγγραφο στην ΕΠΣΗ, το οποίο ανέφερε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου το σωματείο να κατέβει στην Α2 Κατηγορία.

ΑΝΑΛΟΓΑ έγγραφα αναμένονται και από άλλα σωματεία, καθώς Τύλισος και Αγία Βαρβάρα έχουν δηλώσει μέσω διοικητικών κύκλων ότι δε θα συμμετάσχουν στην Α1, ενώ ερωτηματικό υπάρχει και για τον Μαραθώνα.

ΣΤΗΝ ΕΠΣΗ από την πλευρά τους δεν παρακολουθούν απλά τις εξελίξεις, αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει τη βολιδοσκόπηση ομάδων της Α2 Κατηγορίας που έχουν δικαίωμα ανόδου (από την 4η έως την 6η θέση) για να καλύψουν τα κενά της Α1.

ΑΥΤΟ που προκύπτει, όμως, είναι ότι καμία από τις ομάδες αυτές (Ρούβας, Δίας, Γούβες) δεν επιθυμεί να ανέβει κατηγορία και μάλιστα αυτό έχει κατατεθεί μέσω επίσημων εγγράφων.

Ο ΡΟΥΒΑΣ είχε στείλει επίσημο έγγραφο μετά την ολοκλήρωση του περσινού πρωταθλήματος ότι δε θα ανέβει στην Α1 κι αυτός ήταν και ο λόγος που τελικά δεν έγιναν τα play out, ενώ ήδη υπάρχουν ανάλογα έγγραφα τόσο από τον Δία, που τερμάτισε στην 5η θέση, όσο και από τις Γούβες, που ήταν 6ες στο περσινό πρωτάθλημα.

ΣΤΗΝ τελευταία συνεδρίαση της ΕΠΣΗ τέθηκε σοβαρά στο τραπέζι ότι, εφόσον υπάρξουν κενά που δε θα καλυφθούν από την κατώτερη κατηγορία, τότε, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, αποκτούν δικαίωμα παραμονής τα σωματεία που υποβιβάστηκαν πέρυσι.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για την Γόρτυνα και τον Α.Ο. Τυμπακίου. Οι δύο ομάδες είναι πανέτοιμες να... επιστρέψουν στην Α1 ΕΠΣΗ εφόσον κληθούν να το κάνουν και μάλιστα έχουν ενισχυθεί πολύ μεταγραφικά αυτό το καλοκαίρι.

ΥΠΑΡΧΕΙ βέβαια και το ερωτηματικό του αριθμού των ομάδων που θα έχουν η Α1 και η Α2 ΕΠΣΗ με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Α1 να γίνει με 14 ομάδες και η Α2 με 16. 

ΣΙΓΟΥΡΑ η ΕΠΣΗ και η αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος έχουν αυτές τις μέρες πολλή δουλειά για να ξεκαθαρίσουν το τι θα γίνει με τα τοπικά πρωταθλήματα, έχοντας βέβαια ως δεδομένο πλέον ότι η Γ' Εθνική θα γίνει με εννέα ομάδες και δε θα χρειαστεί ο περσινός δευτεραθλητής Ζαρός να αλλάξει κατηγορία...

(Από την στήλη ΣΦΗΝΑΚΙΑ της έντυπης έκδοσης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News