Η επαναφορά κρητικού ομίλου στην Γ' Εθνική

Ποδόσφαιρο
Η επαναφορά κρητικού ομίλου στην Γ' Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την προχειρότητα της αναδιάρθρωσης, ας κάνουν κάτι σωστό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Ψηφίστηκε λοιπόν χθες στη Βουλή η αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Έγινε νόμος του κράτους και η Super League 2 και μετά από αρκετά χρόνια η Ελλάδα απέκτησε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.

Βέβαια, μπορεί να είμαστε και η μοναδική χώρα παγκοσμίως που τις αναδιαρθρώσεις τις τρέχουν οι πολιτικοί και ασχολούνται περισσότερο οι βουλευτές και οι παρατρεχάμενοι παρά αυτοί που πρέπει. Δηλαδή οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, οι οποίοι στην παρούσα φάση έχουν περισσότερο ρόλο παρατηρητή στις εξελίξεις.

Όλα βέβαια κινούνται στο βωμό του χρήματος, των προσωπικών και ψηφοθηρικών επιδιώξεων. Ακόμα και οι όποιες αντιδράσεις από βουλευτές, κάμφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε μακριά, εδώ δίπλα μας κάποιοι, άλλα έλεγαν πριν το Πάσχα και άλλα ψήφισαν χθες.

Τελείωσε λοιπόν και νομοθετικά αυτό το θέμα και τώρα μας απασχολεί πως θα γίνουν το καλοκαίρι τα πρωταθλήματα. Η Super League 1 θα έχει την ίδια μορφή, θα έχει πλέι οφ, θα έχει τρίτο γύρο; Η Super League 2 θα έχει 12 ή 14 ομάδες; H Football League θα είναι ο… φτωχός συγγενής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ή θα καταφέρει να επιβιώσει; Τα ερωτήματα είναι πολλά και ουδείς μπορεί να τα απαντήσει με βεβαιότητα. Άλλωστε η αναδιάρθρωση είναι μια δουλειά του ποδαριού και σύντομα θα δείτε τα ξέτελα, αφού δεν υπήρξε ούτε πλάνο, ούτε σοβαρός σχεδιασμός.

Εδώ λένε ότι μπορεί να παίξουν μπαράζ ακόμα και οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής για να… προσπεράσουν δύο εξ’ αυτών την Football League και να βγουν αμέσως στην Super League 2 για να γίνουν 14 οι ομάδες. Λέτε καλοκαιριάτικα οι ομάδες να μαζεύουν τους παίκτες τους και να τρέχουν να παίζουν μπαράζ;

Πέρα από αυτά όμως υπάρχει και το ζήτημα της Γ’ Εθνικής της νέας περιόδου. Οι ομάδες και οι παράγοντες της Κρήτης πραγματικά έχουν ματώσει τα τελευταία χρόνια. Τα έξοδα για της νησιωτικές ομάδες είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τους υπόλοιπους ομίλους. Η λύση είναι λοιπόν μία: Δημιουργία αμιγώς κρητικού ομίλου στην Γ’ Εθνική, δηλαδή κάτι σαν το παλιό Περιφερειακό.

Είναι μια περίπτωση που καθημερινά κερδίζει πόντους, οι Ενώσεις της Κρήτης πιέζουν και στην ΕΠΟ το συζητάνε έντονα. Τουλάχιστον μέσα στα τόσα ευτράπελα που έχουν γίνει με την αναδιάρθρωση ας γίνει και κάτι σωστό που θα ωφελήσει το ποδόσφαιρο του νησιού…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News