Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στην Γ’ Εθνική

Απόψεις
Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στην Γ’ Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κορυφή διεκδικούν ο ΟΦΙ, ο Εθνικός και ο Ιωνικός και από τη στιγμή που υπάρχει το ντέρμπι ΟΦΙ-Εθνικού όλα παίζονται

Όλα τα λεφτά στο φινάλε της Γ’ Εθνικής είναι η μάχη της κορυφής στον 5ο Όμιλο. Την κορυφή διεκδικούν ο ΟΦΙ, ο Εθνικός και ο Ιωνικός και από τη στιγμή που υπάρχει το ντέρμπι ΟΦΙ-Εθνικού όλα παίζονται.

Ο ΟΦΙ θα είναι πρωταθλητής με νίκη ή ισοπαλία αλλά με ήττα κινδυνεύει να μην είναι ούτε δεύτερος! Ο Ιωνικός με νίκη στο Ατσαλένιο θα περιμένει τι θα γίνει στην Ιεράπετρα. Αν ο ΟΦΙ δεν χάσει, τότε θα μείνει δεύτερη η ομάδα της Νίκαιας και ο ΟΦΙ παίρνει τον τίτλο. Δηλαδή αρκεί ένας βαθμός για το πρωτάθλημα στους Λασιθιώτες!

Αν κερδίσει στην Ιεράπετρα ο Εθνικός, τότε ευνοείται ο Ιωνικός που έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία λόγω των συνολικών γκολ! Ο Εθνικός για να έχει ελπίδες για την πρωτιά θα πρέπει όχι μόνο να κερδίσει αλλά και να μην περάσει ο Ιωνικός από το Ατσαλένιο! Αναλυτικά τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής:

1) Νίκη ΟΦΙ με Εθνικό, νίκη Ιωνικού με ΠΟΑ

Πρώτος ο ΟΦΙ με 50, δεύτερος ο Ιωνικός με 47, τρίτος ο Εθνικός με 44

2) Ισοπαλία ΟΦΙ-Εθνικού, νίκη Ιωνικού με ΠΟΑ

Πρώτος ο ΟΦΙ με 48, δεύτερος ο Ιωνικός με 47, τρίτος ο Εθνικός με 45

3) Νίκη Εθνικού με ΟΦΙ, νίκη Ιωνικού με ΠΟΑ

Τριπλή ισοβαθμία στους 47 βαθμούς.

Με βάση τα μεταξύ τους αποτελέσματα, ο Ιωνικός έχει μία νίκη και τρεις ισοπαλίες, ο Εθνικός μία νίκη και τρεις ισοπαλίες (με 5 βαθμούς στα μεταξύ τους ματς διεκδικούν την πρωτιά), ενώ ο ΟΦΙ με δύο ισοπαλίες και δύο ήττες θα μείνει τρίτος!

Τα αποτελέσματα μεταξύ Ιωνικού και Εθνικού είναι ίδια (ισοπαλίες μεταξύ τους με 1-1 και 0-0) άρα το πρωτάθλημα θα κριθεί στα γκολ. Ο Ιωνικός μετά την 25η αγωνιστική έχει +20 (30-10) και ο Εθνικός έχει +17 (32-15). Δηλαδή θα πρέπει να αναμένουμε τον συντελεστή τους μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, με τον Ιωνικό πάντως να έχει πλεονέκτημα +3 γκολ έναντι του Εθνικού.

4) Ισοπαλία ΟΦΙ-Εθνικού, ισοπαλία Ιωνικού με ΠΟΑ

Πρώτος ο ΟΦΙ με 48, ισοβαθμία Ιωνικού και Εθνικού στους 45, ευνοείται λόγω των συνολικών γκολ ο Ιωνικός, μένει τρίτος ο Εθνικός.

5) Νίκη Εθνικού με ΟΦΙ, ισοπαλία ή ήττα Ιωνικού

Ισοβαθμούν στους 47 Εθνικός και ΟΦΙ, με τον Εθνικό να είναι πρώτος λόγω αποτελεσμάτων (μία ισοπαλία και μία νίκη με ΟΦΙ), μένει δεύτερος ο ΟΦΙ και τρίτος ο Ιωνικός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News