Ο Νίκος Στρατηγάκης θα παίζει μπάλα πάντα στις καρδιές μας!

Απόψεις
Ο Νίκος Στρατηγάκης θα παίζει μπάλα πάντα στις καρδιές μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρέπει να είναι 6-7 χρόνια πίσω όταν ο… δρόμος του ρεπορτάζ στα γήπεδα της ΕΠΣΗ με είχε βγάλει στα Καλέσα. Εκεί αγωνιζόταν ο Κεραυνός Πενταμοδίου με την Ροδιά (αν δεν κάνω λάθος) σε ένα παιχνίδι με γνήσιο άρωμα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Σαν την μύγα μες το γάλα ξεχώριζε ένας 15χρονος πιτσιρικάς της ομάδας του Πενταμοδίου και τράβηξε το βλέμμα όχι μόνο το δικό μου, αλλά και όσων ήταν στο γήπεδο. Με μεγάλη μου θετική έκπληξη μετά το τέλος του αγώνα πληροφορήθηκα ότι ήταν ένα… γειτονάκι μου στις Βούτες, ο Νίκος Στρατηγάκης και μάλιστα γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Κρουσώνα, του Γιώργου Στρατηγάκη. Μάλιστα μετά του τέλους εκείνου του αγώνα, είχα αποτυπώσει φωτογραφικά πατέρα και γιο, κάνοντας και τη σχετική αναφορά ότι «το μήλο είχε πέσει κάτω από τη μηλιά».

Το Νικολιό, που είχε κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο Λίντο, δεν άργησε να κάνει την πρώτη του μεταγραφή, με προορισμό τον ΠΑΟΚ, ανοίγοντας τα φτερά του για μεγαλύτερες κατηγορίες, φτάνοντας να παίξει μέχρι και στην Γ’ Εθνική με την ομάδα που έγραψε ιστορία και ο πατέρας του.

Λίγα χρόνια αργότερα ήρθε και η πρόκληση της μεταγραφής εκτός Κρήτης και προορισμός του ήταν η Σαντορίνη. Πρώτα ο Πανθηραϊκός και έπειτα η Λάβα Εμπορείου και το «κοπέλι», όπως τον φώναζαν στο νησί, κέρδισε τους πάντες όχι μόνο με την αγωνιστική του παρουσία αλλά κυρίως με τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Μάλιστα, τα γκολ που έβαλε τα συζητάνε ακόμα στη Σαντορίνη, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video:

Η επιστροφή του στο Ηράκλειο τον ξανάφερε στον Κρουσώνα, την ομάδα που αποτέλεσε οικογένειά του και σύντομα εξελίχθηκε σε βασικό και αναντικατάστατο μέλος για τον ΠΑΟΚ.

Δυστυχώς στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 είχε ραντεβού με την ατυχία καθώς τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητο χειρουργείο και να νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα. Ο ίδιος έκανε μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει στα γήπεδα αλλά δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει. Έναν χρόνο περίπου μετά το ατύχημα ανακοίνωσε ότι είναι υποχρεωμένος λόγο του ατυχήματος να σταματήσει το ποδόσφαιρο, με την απόφασή του να συγκινεί όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ο Νίκος Στρατηγάκης έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό: «Δεν περίμενα ποτέ σε αυτή την ηλικία ότι θα έγραφα κάτι τέτοιο. Δυστυχώς το τροχαίο ατύχημα που είχα θα μου στοιχίσει να υπηρετώ ως ποδοσφαιριστής το άθλημα που αγαπώ… Μου είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσω, όμως θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες που αγωνίστηκα. Θέλω να ευχαριστήσω το ΛΙΝΤΟ, στο όποιο έκανα τα πρώτα μου βήματα μέσα στο γήπεδο… Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟ, όπου πανηγύρισα κύπελλο, πρωτάθλημα και άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τη ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ για τις ωραίες στιγμές και τέλος να ευχαριστήσω την ομάδα που ανδρώθηκα και πέρασα τα περισσότερα χρόνια με τη φανέλας του ΠΑΟΚ ΚΡΟΥΣΩΝΑ, όπου πανηγυρίσαμε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική… Ευχαριστώ για τη στήριξη και την αγάπη!!!».

Τα πολλά λόγια περιττεύουν μετά από αυτή την αναγκαστική απόφαση για ένα νέο παιδί, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κρητικού ποδοσφαίρου να μην έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται. Ασφαλώς και η υγεία είναι πάνω απ’ όλα και το Νικολιό θα πρέπει να την διαφυλάξει, έστω και αν στερηθεί αυτό που αγαπά πολύ, το ποδόσφαιρο. 

Είμαστε σίγουροι ότι με τη στήριξη της οικογένειάς του και των φίλων του θα ξεπεράσει αυτό το σοκ και θα κρατήσει για μια ζωή τις όμορφες στιγμές που έζησε μέσα στα γήπεδα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News