default-image

Ο Εργοτέλης μπορεί την ανατροπή!

Ποδόσφαιρο
Ο Εργοτέλης μπορεί την ανατροπή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τέσσερις περίπου μήνες ο Εργοτέλης ακροβατούσε σε ένα τεντωμένο σχοινί. Μόνο κάποιες ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις και τα «βαριά» ονόματα (ορισμένα κατ' ευφημισμόν) αποτύπωναν ότι η ομάδα αυτή διεκδικεί άνοδο στη Football League.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΡΔΑΛΑΧΑΚΗΣ

Λάθη από το καλοκαίρι έγιναν πολλά. Από τη διοίκηση, τους προπονητές αλλά και τους ποδοσφαιριστές που είχαν τη νοοτροπία ότι η Γ' Εθνική θα είναι ένας όμορφος περίπατος. Ουδείς είχε συνειδητοποιήσει ότι θα επρόκειτο για ένα πόλεμο που χρειάζεται μαχητές που θα ματώνουν σε κάθε παιχνίδι!

Τα λάθη όμως πληρώνονται. Και τώρα στον Εργοτέλη έφτασαν σε ένα σημείο να πρέπει να τα αλλάξουν όλα για να ξαναμπούν στο κόλπο του πρωταθλήματος! Κάτι ανάλογο έκανε πέρυσι και ο ΟΦΗ, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως φέτος ο Εργοτέλης, που έχει αλλάξει σχεδόν μια 11άδα ποδοσφαιριστές.

Τα δεδομένα πάντως ήταν άλλα για τον ΟΦΗ και άλλα είναι για τον Εργοτέλη. Πέρυσι ο ΟΦΗ κλήθηκε στο β' γύρο να καλύψει μια σχεδόν διψήφια διαφορά από την κορυφή αλλά ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο από ένα σημείο του πρωταθλήματος κι έπειτα, αφού… όλοι είχαν κλατάρει. Τα βαθμολογικά δεδομένα για τον Εργοτέλη είναι φέτος καλύτερα.

Οι «κιτρινόμαυροι» υπολείπονται 4 βαθμούς του Ιωνικού αλλά έχουν να κοντραριστεί με έναν αντίπαλο που διαθέτει όλο το πακέτο του πρωταθλητισμού. Με κόσμο, φανέλα, έδρα, προπονητή. Με δυναμική εντός και… εκτός γηπέδων. Αυτός όμως ο Εργοτέλης που είδαμε στο παιχνίδι με τον Ερμή Ζωνιανών έστειλε ένα δυναμικό μήνυμα ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή στην κορυφή για την άνοδο.

Είναι ολοφάνερο ότι η πρόσληψη Σούλη Παπαδόπουλου σε συνδυασμό με ποδοσφαιριστές που βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, έχουν εμφυσήσει πνεύμα… πρωταθλητή στον Εργοτέλη. Δείχνουν ότι μπορούν να αντέξουν την πίεση και να κερδίζουν μέσα-έξω, ώστε να φέρουν την ομάδα στην κορυφή. Το ματς με τα Ζωνιανά δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον Εργοτέλη.

Κι όμως η ομάδα έδειξε ότι έβαλε στη μηχανή της έναν προπονητή που είναι… "μάνα" στα δύσκολα και την πίεση. Έδειξε ότι πρόσθεσε ταχύτητα, ουσία και προσωπικότητα στο παιχνίδι του. Κάθε ματς πλέον θα είναι κι ένας τελικός!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News