default-image

Τα αήττητα "σπάνε"... και χτίζονται ξανά!

Ποδόσφαιρο
Τα αήττητα "σπάνε"... και χτίζονται ξανά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 32 μήνες κράτησε το αήττητο της έδρας του Ερμή Ζωνιανών, ώστε να έρθει ο ΠΟΑ και να "σπάσει" ένα από τα μεγαλύτερα... κάστρα του κρητικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο Γ' Εθνικής.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΡΔΑΛΑΧΑΚΗΣ

Κατά διαβολική σύμπτωση, και πάλι η προηγούμενη ομάδα που είχε νικήσει τον Ερμή μέσα στο σπίτι του ήταν από το Ηράκλειο. Πρόκειται για τον ΠΑΟ Κρουσώνα, που είχε καταφέρει να φύγει νικητής από τα Ζωνιανά το Μάρτιο του 2014. Από τότε πολλά είχαν αλλάξει για τους Ζωνιανούς. Έπεσαν στο Τοπικό Ρεθύμνου, ανέβηκαν ξανά αμέσως στη Γ' Εθνική και σαφώς περισσότερο έτοιμοι για να κρατηθούν δυνατοί σε μια εθνική κατηγορία.

Πέρυσι έκαναν την καλύτερη πορεία της ιστορίας τους. Φέτος και ανεξάρτητα από την ήττα από τον ΠΟΑ, έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους στη Γ' Εθνική. Κι αν τα αήττητα είναι για να σπάνε, σίγουρα η πορεία καταξίωσης που διανύει ο Ερμής Ζωνιανών είναι άθραυστη! Σίγουρα το κάστρο των Ζωνιανών ήταν κάτι για το οποίο υπερηφανεύονταν στα Ζωνιανά, όμως αυτή η ήττα τους δίνει το έναυσμα να προσπαθήσουν να "χτίσουν" ένα ακόμα πιο δυνατό σερί.

Μάλιστα, στην ίδια θέση είχε βρεθεί πριν εννέα ακριβώς χρόνια ο ΠΟΑ! Ήταν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 2007, όταν ο Φωστήρας τον κέρδιζε με 1-2 στο Ατσαλένιο και του έβαζε επίσης στοπ στο αήττητο, που κρατούσε για 2,5 χρόνια!

Η διαφορά βέβαια είναι ότι ο ΠΟΑ για όλο αυτό το διάστημα δεν είχε γνωρίσει ούτε... μισή ήττα στο Ατσαλένιο, ενώ ο Ερμής είχε γευτεί τα προηγούμενα 2,5 χρόνια δύο ήττες. Και οι δύο ήταν στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Ρεθύμνου, όπου αγωνίστηκε το 2014-15, από την Κάλυβο και την Α.Ε. Μυλοποτάμου, ενώ νωρίτερα είχε χάσει και από την ΑΕΚ σε επίπεδο Γ' Εθνικής, αλλά τότε το ματς είχε γίνει στο στάδιο του Γάλλου.

Η ουσία, πάντως, είναι ότι οι τρεις από τις τέσσερις κρητικές ομάδες της Γ' Εθνικής έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και μπορούν να "χτίσουν" καινούργια και πιο ισχυρά αήττητα στο μέλλον!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News