default-image

Τελικά μόνο ο Ηρόδοτος την πλήρωσε…

Ποδόσφαιρο
Τελικά μόνο ο Ηρόδοτος την πλήρωσε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δεν έχουν δει τα μάτια μας τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τις φωτοβολίδες να… σβουρίζουν πάνω από τα κεφάλια ποδοσφαιριστών και προπονητών. Τους παράγοντες των ομάδων να κάνουν βόλτες στους αγωνιστικούς χώρους περιστοιχιζόμενοι από δεκάδες αστυνομικούς και άτομα της προσωπικής τους συνοδείας.

Να διαδραματίζονται πρωτοφανείς σκηνές αγριότητας και βωμολοχίας στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας. Το ξύλο να πέφτει ανελέητα και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Κι εκεί που η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να πάρει δραστικά μέτρα, τελικά ανακοινώνει την αναστολή της αγωνιστικής δράσης στη Σούπερ Λίγκα για μία αγωνιστική και την Τετάρτη θα ξανασυναντηθούν για να αποφασίσουν. Εδώ είμαστε και θα το δείτε. Λες και διαβάζω ήδη τις δηλώσεις της Τετάρτης, ότι οι ΠΑΕ υποσχέθηκαν και οι ομάδες θα επιστρέψουν και πάλι στα γήπεδα. Και όλα καλά, όλα ωραία.

Πάλι θα μπαίνουν στα γήπεδα 100άδες οπαδοί για να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και οι συλλήψεις να είναι μία-δύο, όπως στο πρόσφατο «ντου» στη Λεωφόρο. Ναι καλά διαβάσατε! Δύο άτομα συνέλαβε η αστυνομία και όχι γιατί μπήκαν με καδρόνια και φωτοβολίδες στο γήπεδο. Ο ένας για χρήση ινδικής κάνναβης και ο άλλος για εξύβριση αστυνομικού. Και δυστυχώς σε λίγες ημέρες κάποιος άλλος θα την πληρώσει. Ποδοσφαιριστής, διαιτητής ή παράγοντας δεν θα έχει σημασία. Απλώς να φροντίζουν ορισμένοι πρόεδροι, που είναι οι κύριοι εκφραστές και γενεσιουργές αιτίες της βίας στα γήπεδα, να μπορούν εκείνοι να είναι από πάνω και όχι ο αντίπαλος.

Βούληση δεν υπάρχει από κανέναν. Ούτε από την Πολιτεία, ούτε από την ηγεσία του ποδοσφαίρου, ούτε από τους παράγοντες. Και πάλι θα βρεθεί στην πορεία κάποιος Ηρόδοτος να πληρώσει όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου. Γιατί στο κάτω-κάτω η μοναδική ομάδα που έχει πληρώσει για όσα έκαναν λίγοι ανεγκέφαλοι, σε μια υπόθεση μάλιστα που πλέον έχει περάσει στα ποινικά και όχι στα αθλητικά δικαστήρια, είναι ο Ηρόδοτος…

Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News