Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Τα δύσκολα μονοπάτια της νέας Γ' Εθνικής

Κοντεύουν δύο μήνες από τότε που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής και οι ομάδες που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στη νέα Γ' Εθνική έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τα πλάνα τους, προκειμένου να μπορέσουν ν' ανταπεξέλθουν στις μεγάλες απαιτήσεις μιας κατηγορία πολύ δύσκολης και με άγνωστα μονοπάτια. Μονοπάτια που ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα μπορέσουν να δώσουν μια προοπτική μέλλοντος ή να οδηγήσουν στο γκρεμό.

Παρακολουθώντας το σχεδιασμό των ομάδων της Κρήτης αλλά και τα όσα διαμηνύονται από την ΕΠΟ σχετικά με το νέο πρωτάθλημα, μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα δεν είναι διόλου θετικά. Ήδη έχουν αρχίσει και… πασάρουν τις σκέψεις ότι οι κρητικές ομάδες δεν θα είναι μαζί στον ίδιο όμιλο. Δηλαδή θα χωριστούν σε Ανατολική και Δυτική Κρήτη! Αλλά και ότι μπορεί οι ομάδες της Αθήνας, του Πειραιά και των νησιών να μπουν σε μία κληρωτίδα και να συγκροτήσουν δύο ομίλους. Δηλαδή ακόμα και ομάδες του Ηρακλείου μπορούν να είναι σε διαφορετικούς ομίλους.


Οι κρητικές ομάδες ούτε που θέλουν ν' ακούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού αυξάνονται τα εκτός Κρήτης ταξίδια και αυτομάτως πολλαπλασιάζονται τα έξοδα μετακινήσεων! Αυτή πάντως είναι η απάντηση των ομάδων της Κρήτης, καθώς την ίδια ώρα έχουν ξεσηκωθεί οι ομάδες της Αθήνας! Πιέζουν και λένε λοιπόν ότι αν όλες οι ομάδες της Κρήτης μπουν σε έναν όμιλο, τότε κάποιες ομάδες της Αθήνας ή του Πειραιά θα χρειαστεί να πάνε τουλάχιστον οκτώ φορές στην Κρήτη και κάποιες άλλες καμία!

Τι λοιπόν θα πράξει η ΕΠΟ; Θα κάνει το χατίρι των Αθηναίων ή των Κρητικών; Ή θα βρει τη μεσοβέζικη λύση, όλες μαζί στην κληρωτίδα και ό,τι κάτσει;

Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενες ημέρες είναι πολύ θερμές για το κρητικό ποδόσφαιρο. Γιατί οι ομάδες πέρα από το άγχος για το δικό τους σχεδιασμό, ο οποίος σε κάποιες είναι… ανύπαρκτος, θα έχουν και το άγχος σε τι πρωτάθλημα θα αναγκαστούν να παίζουν του χρόνου.

Και αν γράψουμε ότι ήδη περνούν από το μυαλό ορισμένων σκέψεις ακόμα και να μην κατέβουν ν' αγωνιστούν, ψέματα δεν θα είναι…

Σχόλια