default-image

Άξιος πρωταθλητής ο Ζαρός, άξιος φιναλίστ ο ΑΟΤ

Απόψεις
Άξιος πρωταθλητής ο Ζαρός, άξιος φιναλίστ ο ΑΟΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΤΑΝ γιορτή για τη Μεσαρά ο τελικός της Α1 ΕΠΣΗ. Γιορτή στον αγωνιστικό χώρο, γιορτή και στις κερκίδες. Ο Ζαρός ήταν το φαβορί, βάσει και του πλεονεκτήματος που του έδινε η πρωτιά στην κανονική περίοδο, και επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό του.

ΕΝΑ ΓΚΟΛ έψαχναν οι Ζαριανοί για να διασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα, αφού ακόμα και με ισοπαλία η κούπα θα υψωνόταν από τα δικά τους χέρια στον ουρανό του «Γεντί Κουλέ». Και τα κατάφεραν μ' εκείνον το δαιμόνιο Κλαπάκη, τον κορυφαίο παίκτη τους όχι μόνο στο χτεσινό αγώνα, αλλά σε όλο το πρωτάθλημα.

Ο ΑΟΤ είχε κόσμο, είχε ενθουσιασμό και πάθος αλλά είχε και... κούραση. Είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις φρεσκάδα 90 λεπτών στον τρίτο αγώνα μέσα σε μία εβδομάδα! Τα κατάφερε στην Ελιά, τα κατάφερε στο Γάζι, αλλά έμεινε από δυνάμεις στον τελικό. Όπως και να έχει όμως, η παρουσία του, μόνος ως άθλος και μεγάλη επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί.

ΕΙΧΕ και πολύ κόσμο στο πλευρό του ο ΑΟΤ, που ήταν εκδηλωτικοί και δε σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν υπέρ της ομάδας τους. Ακόμα και στα τελευταία λεπτά, όταν είχε κριθεί ο πρωταθλητής, οι Τυμπακιανοί έδιναν τη δική τους «μάχη» στην κερκίδα.

ΕΙΜΑΣΤΕ βέβαια σίγουροι ότι το σύνθημα «Εεε, οοο, ποτέ δεν ξαναπίνουμε νερό από το Ζαρό» ήταν απλά στα πλαίσια του... πικαρίσματος κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το έδειξαν με τη στάση τους στο τέλος οι Τυμπακιανοί, αφού χειροκρότησαν τους πρωταθλητές, αναγνωρίζοντάς τους ότι δίκαια κατέκτησαν τον τίτλο.

ΣΤΟΥΣ επτά ουρανούς ήταν ο πρόεδρος του Ζαρού Γιώργος Σταματάκης. Για μία 20ετία και πλέον αποτελεί το διοικητικό ηγέτη της ομάδας και τέτοιες επιτυχίες δίνουν και στον ίδιο δύναμη να συνεχίσει να προσφέρει. Γι' αυτό και χωρίς να το πολυσκεφτούν όλοι αφιέρωναν σ' εκείνον την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΝΤΩΣ, ο Ζαρός έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του, αφού τα φετινά μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών, με αντιπάλους ΑΟΑΝ από το Λασίθι, Ιωνία 2000 από τα Χανιά και έναν εκ των Σπηλίου ή Ψηλορείτη από το Ρέθυμνο, έχουν πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας...

Από τη στήλη "Σφηνάκια" της εφημερίδας "Νέα Κρήτη"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News