default-image

"Αντίο" στο Περιφερειακό πρωτάθλημα

Απόψεις
"Αντίο" στο Περιφερειακό πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μετά από 11 χρόνια, όπως το γνωρίζαμε με τη μορφή του ομίλου Κρήτης, το Περιφερειακό πρωτάθλημα μάς αποχαιρέτησε την Κυριακή. Και έκλεισε όπως ακριβώς είχε ξεκινήσει. Με τον ΠΟΑ πρωταθλητή, κάτι που είχαν πετύχει οι Ατσαλενιώτες και το 2002-03, όταν είχαν κατακτήσει και τότε τον τίτλο. Το Περιφερειακό μπήκε στις καρδιές των φιλάθλων της Κρήτης με αγώνες και ντέρμπι με συναρπαστικό χαρακτήρα, κρατώντας κάθε Κυριακή στα ύψη το ενδιαφέρον.

Η διάλυση της κατηγορίας και η ενοποίησή της με τη νέα Τρίτη Εθνική Ερασιτεχνική αποτελεί την αρχή πραγμάτων και για πρώτη φορά η Γ' Εθνική θα έχει τόσο ισχυρή εκπροσώπηση από ομάδες της Κρήτης, καθώς, πέρα από το πρωταθλητή ΠΟΑ, την άνοδο κατέκτησαν και οι πέντε ομάδες που τον ακολούθησαν στη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ, ο Ηρόδοτος, ο Ερμής Ζωνιανών, ο Γιούχτας και ο Κισσαμικός πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Με εξαίρεση τον Ηρόδοτο, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει γευτεί την παρουσία του στη Γ' Εθνική, για τις υπόλοιπες ομάδες είναι πρωτόγνωρη αυτή η επιτυχία. Ο Κρουσώνας, τα Ζωνιανά, οι Αρχάνες και η Κίσσαμος πανηγυρίζουν για την άνοδο των ομάδων τους στη νέα κατηγορία, αλλά ασφαλώς θα περιμένουν να μάθουν το πλαίσιο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, το οποίο επιβάλλει πολλά περισσότερα έξοδα, μετακινήσεις στην Αθήνα και υποχρεώσεις. Είναι ζητήματα που σίγουρα θα απασχολήσουν αυτές τις ομάδες, όταν καταλαγιάσει η μέθη των πανηγυρισμών για την άνοδο.

Από εκεί και πέρα, οι τέσσερις τελευταίες ομάδες ήπιαν το πικρό ποτήρι της επιστροφής στα τοπικά πρωταθλήματα. Η ΑΕΚ, ο Πατούχας και ο ΟΦΙ δεν μπόρεσαν ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του φετινού πρωταθλήματος, ενώ μόνο η Αναγέννηση το πάλεψε αλλά δεν πρόλαβε το τρένο της ανόδου.

Πάντως, τα μέτωπα για τη νέα Γ' Εθνική δεν έχουν κλείσει όσον αφορά το κρητικό ποδόσφαιρο. Από την παρούσα Football League-2, ο Ρούβας και ο ΑΟ Χανιά δίνουν μάχη για να ανέβουν μέσω της προνομιούχου εξάδας στη Β' Εθνική και αν δεν τα καταφέρουν θα συμμετέχουν και αυτοί στη νέα Γ' Εθνική Ερασιτεχνική. Επίσης, σ' αυτή θα συμμετέχει και μία ομάδα που θα προκύψει από τα μπαράζ των πρωταθλητών της Κρήτης. Άρα η αγωνία για το ποιες ομάδες θα είναι στη νέα κατηγορία από την Κρήτη μαζί με αυτές εκτός του νησιού θα κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News