Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Όλοι μάθαμε πολλά από τον Στράτο...

ΣΤΡΑΤΟΣ Γεωργιάδης… Ο ΠΟΑ ήταν η οικογένειά του. Το γήπεδο του Ατσαλένιου το δεύτερο σπίτι του. Και η καρδιά του είχε μέσα της τεράστια αγάπη για αυτό το σύλλογο, που με την απώλειά του, έχασε ένα κομμάτι από την ψυχή του και έγινε φτωχότερος…

Η ΠΟΡΕΙΑ του στον μάταιο τούτο κόσμο ήταν ταυτόσημη με τον ΠΟΑ και το ποδόσφαιρο. Γεννήθηκε και διάβηκε τη ζωή του ταγμένος σ' αυτό τον σκοπό. Να υπηρετήσει τον ΠΟΑ. Κι έδωσε τα πάντα σ' αυτόν.

ΟΣΟΙ έζησαν δίπλα του έμαθαν πολλά και έχουν να θυμούνται πολλά. Ο Στράτος έδειξε τι σημαίνει να είσαι «γενικός αρχηγός». Ο κορυφαίος παράγοντας σε αυτό το πόστο, χάραξε ένα σπουδαίο δρόμο και άφησε ένα αιώνιο σημάδι…

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ανήμερος και οξύθυμος, δεν δίστασε πολλές φορές να κοντραριστεί και να παρεξηγηθεί για το χατίρι του ΠΟΑ. Υπερασπιζόταν μέχρις εσχάτων την ομάδα του και η δικαίωσή του ήταν οι μεγάλες επιτυχίες που διέγραψε ο σύλλογος τις τελευταίες 10ετίες, φτάνοντας ν' αγωνιστεί και να καταξιωθεί για αρκετά χρόνια στην Γ' Εθνική.

ΑΚΟΜΑ και τα τελευταία χρόνια που είχε αποσυρθεί από τα διοικητικά, δεν άφησε ποτέ μόνη της την ομάδα. Με τον δικό του τρόπο ήταν πάντα δίπλα της με όραμά του ν' αποτελεί η επιστροφή σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

ΛΙΓΕΣ ημέρες μετά τη διασφάλιση της ανόδου, ο Στράτος Γεωργιάδης έφυγε από τη ζωή και εκείνο που απομένει πλέον για τους ποδοσφαιριστές του ΠΟΑ είναι να επιβεβαιώσουν στη συνέχεια την πρωτιά που κρατούν στα χέρια τους και να κατακτήσουν τον τίτλο, έχοντας το επιπλέον κίνητρο να τον αφιερώσουν σ' εκείνον…

ΟΠΩΣ και να έχει ο Στράτος Γεωργιάδης θα παραμείνει αθάνατος! Αθάνατος για τον ΠΟΑ, για τα δεκάδες παιδιά που ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά δίπλα του, για τους νεότερους παράγοντες που είχαν βρει στο πρόσωπό τους έναν δάσκαλο.

ΝΑ ΤΟΝ φτάσουν όμως θα δυσκολευτούν λίγο. Γιατί θα πρέπει να βάλουν το ποδόσφαιρο και την ομάδα που αγαπούν πιο πάνω από την ίδια τους τη ζωή.

Ο ΘΕΟΣ να σε αναπαύσει φίλε Στράτο…

(Από τη στήλη "Σφηνάκια" της έντυπης έκδοσης της "Νέας Κρήτης")

Σχόλια