Γιατί η κοινωνία μας "τρομάζει" με τις ανταγωνιστικές γυναίκες;

Απόψεις
Γιατί η κοινωνία μας "τρομάζει" με τις ανταγωνιστικές γυναίκες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο πιο συντηρητική και ανδροκρατούμενη είναι μια κοινωνία, τόσο η γυναίκα προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από τη σιωπή, τις μηχανορραφίες, τους ελιγμούς και τη διπλωματία.

Μερικές γυναίκες μέσα στο γάμο τους και στη διαδικασία της ανατροφής των παιδιών αισθάνονται την ανταγωνιστικότητα του συζύγου τους

σαν απειλή και απαντούν με την ίδια μέθοδο. Μερικές φορές είναι άτεγκτες, απόλυτες, δείχνουν μια σκληρότητα και μια μονολιθικότητα που δεν ταιριάζει στη φύση τους.

Η αντιπαλότητα και η ανταγωνιστικότητα του ζευγαριού υποσκάπτει τα θεμέλια της σχέσης τους, δημιουργεί χάσμα και απόσταση μεταξύ τους και φέρνει στην επιφάνεια και διογκώνει όλες τις διαφορές τους. Η κληρονομημένη συνήθεια αιώνων παίζει και εδώ το ρόλο της.

Ενώ ο ανταγωνιστικός άντρας θεωρείται κάτι συνηθισμένο και αποδεκτό, αντίθετα η ανταγωνιστική γυναίκα ξεσηκώνει κύματα αρνητικών χαρακτηρισμών.

Τη θεωρούν παράλογη και υστερική, γιατί η εικόνα που την ακολουθεί αιώνες τώρα, είναι της σιωπηλής και υποτακτικής γυναίκας και μάνας.

Είναι φυσικό να χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα προσαρμογής και προσπάθειας για να ανταποκριθεί σε όλα τα καθήκοντα και να συνδυάσει με επιτυχία όλους τους ρόλους.

Γιατί η εργαζόμενη μάνα από τη στιγμή που βγήκε στην αγορά εργασίας , διπλασίασε τις ευθύνες και το ωράριο της.

Από το βιβλίο «Μαμά κόψε το κήρυγμα (κι εσύ μπαμπά επίσης)», Α΄ τόμος, Ο ρόλος της μάνας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News